З яких матеріалів краще будувати будинок?

29

Навряд чи можна знайти людину, яка не мріяла б про власний будинок за містом. І це не дивно, адже подібним чином можна усамітнитися, бути ближчими до природи і просто по-справжньому насолоджуватися життям. І якщо зараз будівництво будинків «під ключ» у Києві та інших містах України пропонують багато забудовників, то перед самою людиною стоїть питання щодо того, якому матеріалу віддати перевагу. Розглянемо особливості вибору матеріалів та особливості всіх популярних матеріалів для будівництва будинку.

Що потрібно враховувати під час вибору матеріалів для дому?

Вибираючи відповідні матеріали для будівництва будинку, потрібно враховувати такі критерії:

  1. Вартість. Необхідно одразу враховувати вартість того чи іншого матеріалу, наприклад, будівництво будинку із сендвіч-панелей обійдеться дешевше, ніж із газоблоку.
  2. Теплоізоляційні властивості. Кожен матеріал має свою теплоізоляцію, тому завжди враховуйте клімат того регіону, в якому ви проживаєте. Інакше вам потрібно буде додавати до вартості теплоізоляційні матеріали.
  3. Складність будівництва. Побудувати будинок із великих блоків значно простіше, ніж будівництво з деревини.
  4. Облицювання. Деякі матеріали потребують додаткових облицювальних матеріалів, а інші – ні.
Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

З огляду на це можна вибрати підходящий матеріал для свого будинку. Розглянемо докладно кожен різновид.

sLshM9NJCxyOrjqUIGS5KUUcX6b0uTT-MOStrlQMx80wy4KTyKRusNr4K2bimebkF4sYegqskFo-rwQSY-8xDEPA1qlqlJjErMGEAVBLQszBHmDsdK6Y6Vz74SR7Gvwpsy1xDJ1alpFpVtjoXvETUxI

Цегла

Це один із найпопулярніших матеріалів, які використовуються в ході будівництва. Такий матеріал чудово витримує мороз, вітер, спеку та велику кількість опадів. Якщо говорити про переваги такого варіанту, можна відзначити тривалий термін служби, підходить для всіх проектів та клімату, не піддається плісняві та корозії, гарні звукоізоляційні властивості, не горить, привабливий зовнішній вигляд. Але є у матеріалу та недоліки, наприклад, невеликі блоки ускладнюють процес будівництва стін, потребують міцного фундаменту, потрібно купувати теплоізоляційні матеріали.




Керамічні блоки

Матеріал для будівництва будинку, який виготовлений з глини та тирси з дерева, після чого відбувається випав. Має підвищений рівень міцності і невелику вагу, якщо порівнювати з цеглою. Має високий попит у Європі. Більшість сучасних будинків будуються з керамічних блоків через високу екологічність і можуть простояти понад 150 років. Матеріал не горить, чудові звукоізоляційні властивості та не потрібно використовувати у вертикальних швах. Серед недоліків – висока вартість та матеріал сильно кришиться.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Газобетон

Багато фахівців пропонують блоки з газобетону як найкращий матеріал. Він хоч і не відрізняється привабливістю, але має цілу низку переваг: розміри сприяють швидкому будівництву, їх не потрібно вирівнювати, легко розрізати до потрібних розмірів, високий рівень стійкості до вогню, морозостійкість і в 3 рази краще зберігає тепло, ніж газовий блок. З недоліків те, що матеріал згодом тріскається.

Сендвіч панелі

Якщо шукайте легкий матеріал, який забезпечує максимально швидке будівництво стін, а вартість мінімальна. Під час будівництва обов’язково спочатку звести дерев’яний чи металевий каркас. З переваг можна відзначити: висока теплоізоляція, низька ціна, не обов’язково обробляти зсередини, будинок легко перебудувати і можна встановити всередині будь-які інженерні комунікації. Але такий будинок не буде міцним, довговічним та підходить для стандартних проєктів.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Деревина

Досить рідко зустрінеш будинок із зрубу у місті. Зазвичай цей матеріал використовують у гірських та лісових регіонах. Зруб та брус відрізняється наступними перевагами: відносна дешевизна, повна екологічність, чудові теплоізоляційні властивості, не потрібен міцний фундамент, привабливий зовнішній вигляд, деревина довговічна. Звичайно є і недолік — деревина легко горить, може тріснути і тривала усадка.

Якому матеріалу віддати перевагу?

Якщо ви у пошуках недорогого та швидкого матеріалу, тоді дерево та сендвіч-панелі – ваш вибір. Якщо ви віддаєте перевагу міцному матеріалу, тоді газоблоки будуть ідеальним рішенням.