Як прибрати шерсть і волосся з пральної машинки?

21

Ваша автоматична пральна машина забита шерстю тварин або волоссям? З цією проблемою стикаються багато хто. І неважливо, коротке це волосся/шерсть чи довге — воно все одно накопичується в барабані та інших елементах пральної машинки, що може призвести до його поломки та ремонт пральних машин у Харкові. Як ефективно позбутися волосся, а також шерсті кішки або собаки?

Чищення фільтра та інших компонентів машини-автомат від накопичення волосся

Дуже важливо виконувати регулярне очищення пральної машини, особливо якщо ви маєте справу з великою кількістю шерсті домашніх тварин.

Очищення фільтра

У більшості машинок з фронтальним завантаженням фільтр розташований на передній панелі знизу і закривається пластиковою кришкою. Перш ніж його відкрутити і зняти, необхідно злити з машинки воду і підкласти під неї низьку широку ємність. Видаліть з фільтра шерсть, волосся та інше дрібне сміття, а потім промийте в оцтовому розчині або під струменем води.  Витріть його насухо і встановіть на місце, закривши кришку. У машинах із верхнім завантаженням фільтр у вигляді круглого контейнера розташований у барабані на дні. Він очищається аналогічно.

Очищення барабана

Очищення барабана пральної машини

Після закінчення прання, барабан і особливо гумове ущільнення навколо люка пральної машини необхідно ретельно протерти ганчіркою з мікрофібри. Це допоможе прибрати залишки волосся, а також шерсті від кішки або собаки.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Візьміть за правило 1 раз на місяць запускати машинку без одягу на програмі прання 90°C, з додаванням лимонної кислоти або оцту. Така чистка знежирить шерстинки домашніх улюбленців, які вже потрапили у фільтр, і вони легше вийдуть через злив у стік.

Ефективні засоби для видалення шерсті та волосся з пральної машини

Вибір пральної машини з інноваційною програмою Pupil, призначеною для видалення волосся та/або вовни, допоможе в боротьбі з цією проблемою. Але якщо ви не збираєтеся купувати нову машинку, можна просто додати в прання кілька ефективних речей.




Кульки для збору шерсті та волосся

На ринку є спеціальні кульки «Антиворс», які покриті липучкою. Поміщені в барабан разом з одягом або білизною, вони вільно переміщаються, збираючи волосся і шерсть з тканин. Це не тільки залишає речі чистими, а й знижує ризик засмічення фільтрів машини-автомат. Такі кульки є багаторазовими — їх слід очищати після кожного прання, тоді вони будуть придатні для повторного використання.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Однак варто пам’ятати, що кульки діють місцево. Одяг, який не стикається з ними, не буде добре очищений від ворсу. Цей спосіб краще використовувати під час дрібних прань, коли барабан не надто заповнений, або під час прання однієї великої речі (ковдри, пледа, покривала).

Спеціальний порошок VAMOOSH

Простого порошку і стандартної програми недостатньо, щоб позбутися шерсті та волосся, оскільки вони не розчиняються у воді. Єдиним ефективним порошком є Vamoosh, із вмістом активного кисню. Доданий у звичайний порошок, він ефективно бореться з кератином — основним будівельним матеріалом волосся людини, а також тварин. Цей засіб розщеплює його на більш дрібні частинки, які потім видаляються з пральної машини під час зливу брудної води через шланг.

Крім того, порошок Vamoosh прибирає вапняний камінь, осад і залишки бруду після прання, а також вбиває бактерії та дезінфікує, тому неприємні запахи повністю зникають. Такі елементи пристрою, як барабан, скло дверцят, гумове ущільнення, фільтр, зливний шланг, залишаються ідеально чистими і свіжими. Під час очищення машинки цим порошком, дуже важливо встановити програму тривалого циклу з температурою 90°C.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Поради з прання для запобігання накопиченню волосся та вовни

Поради з прання для запобігання накопиченню волосся та вовни

Щоб запобігти скупченню волосся і шерсті в пральній машині, слід перед пранням видаляти їх з одягу. Довга шерсть кішки або собаки сильно електризується, що ускладнює її відділення від матеріалу. А гострі волоски глибоко врізаються в структуру тканини, іноді проколюючи її наскрізь, через що прибрати їх руками непросто. Але це можна зробити іншими способами.

  1. Одним із них є використання невеликого, але дуже практичного валика з клейкою стрічкою. Коли ним катаєш по одягу, всі волоски миттєво прилипають до нього. Він ретельно все збирає, не пошкоджуючи речі.
  2. Другий спосіб — гумова рукавичка, одягнена на руку, або губка для миття посуду. Якщо їх намочити, вони будуть ефективно притягувати шерсть тварин, не піднімаючи її в повітря.
  3. Для ковдр, пледів і покривал можна використовувати спеціальний пилосос з електричною міні-щіткою, яка має дрібні щетинки.

На додаток до всього, потрібно регулярно вичісувати свого вихованця, особливо під час линьки. Тоді шерсть буде в меншій кількості накопичуватися на вашому гардеробі та інших речах.