Як вибрати найкращий антисептик за складом? Де замовити?

24

Здоров’я людей перебуває насамперед у їхніх руках. Саме тому дуже важливо скрупульозно дотримуватися всіх рекомендацій щодо дотримання правил гігієни, зокрема піклуватися про чистоту рук. Адже одним із найпоширеніших способів передачі інфекції є контактний. І для профілактики хвороб лікарі насамперед радять мити руки чи обробляти їх антисептиком. Але як вибрати такий засіб? На що звернути увагу? Спробуємо розібратися, яким має бути найкращий склад антисептиків.

Антисептик: основна функція

Основним призначенням антисептика для рук є знищення патогенних та умовно-патогенних вірусів, бактерій та грибків. Такий засіб набув небувалої популярності під час нещодавньої пандемії, і зараз багато людей продовжують активно його використовувати.

Санітайзер або антисептик дуже простий у застосуванні. У малій формі випуску він легко поміщається у кишені чи сумочці, відрізняється простотою використання та не завдає шкоди здоров’ю. Але щоб такий засіб справді був ефективним, важливо звертати увагу на склад антисептиків.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Що має бути у складі антисептика?

Антисептик повинен впливати на різні типи збудників, знищувати їх та запобігати розмноженню та поширенню патогенів. У його складі може бути:

  1. спирт ізопропіловий у кількості не менше 55%;
  2. спирт денатурований у кількості не менше 70%
  3. четвертинні амонієві сполуки (зазвичай у поєднанні зі спиртом), наприклад алкілдиметилбензиламмоній хлорид та ін.;
  4. хлоргексидин у концентрації не менше 0,5%.

Також найкращий склад антисептиків повинен обов’язково включати пом’якшувальні компоненти, зокрема гліцерин та/або пантенол. Вони допоможуть знизити ризик пересихання шкіри.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Форма випуску

Вивчивши склад антисептика, слід підібрати максимально зручну форму цього засобу. Зокрема, можна використати:

  1. Спрей. Характеризується мінімальною витратою, але водночас рівномірно покриває шкіру та швидко висихає.
  2. Гель. Довше залишається на руках, вимагає втирання, може залишати після себе плівку.
  3. Рідину. Є такою ж ефективною, як спрей, але витрачається не так економічно. Можна використовувати в розпилювачах, щоб скоротити витрати.

Вибираючи форму антисептика, варто звертати увагу на власні звички – який варіант буде зручним саме для вас.

Який антисептик для шкіри вибрати?

Вибираючи найкращий антисептик, варто звернути увагу на такі товари:

  1. Дезінфекційний засіб Manorm. Містить комплекс із ізопропілового спирту (60%) та ЧАС. Випускається у вигляді розчину, готового до застосування. Діє швидко та ефективно.
  2. Манорм Гель. Основний активний компонент — ізопропіловий спирт у концентрації 60%.
  3. Манорм Експерт. Містить спирт денатурований (70%) та ГОД. Швидко поширюється по шкірі, може використовуватися як спрей, так і у вигляді розчину.
  4. Пелесепт. Містить комплекс з 2-феноксиэтанол і ЧАС (АДБАХ). Відмінний вибір для медичних працівників: знищує навіть збудників внутрішньолікарняних інфекцій, різні віруси (зокрема й особливо небезпечні) та грибки.
Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Якісні антисептики можуть зберігатися протягом тривалого часу та не втрачати своїх властивостей (за умови дотримання правил зберігання).




Джерело: https://mdmgroup.com.ua/