Де купити саджанці винограду в Україні

8

Клімат нашої країни дозволяє вирощувати велику кількість різноманітних культур. Однією із найпопулярніших вважається виноград. Ця рослина дає смачні, духмяні плоди, а також часто створює затінок на подвір’ї. Ягоди винограду можна споживати як свіжими чи сушеними (родзинки), так і перетворювати їх на запашні, солодкі джеми, соки та вина.

Якщо ви хочете тихого літнього дня сидіти під широким листям і насолоджуватися натуральними ласощами, варто купити якісний посадковий матеріал. Саме такий пропонує інтернет-магазин саджанців “Рослини від Василя Івановича”. Тут можна знайти велику кількість сортів столового винограду, дізнатися, як за ним доглядати та отримати онлайн підтримку професійних садівників.

Крім того, під час онлайн-покупок ви отримаєте:

  1. економію часу на пошуки продавців гарного посадкового матеріалу;
  2. економію коштів, оскільки завжди можна розраховувати на сезонні знижки;
  3. якісне пакування та доставлення в усі куточки України;
  4. гарантію 180 діб на посаджені культури.

Яких сортів винограду саджанці купити

Плоди винограду ростуть гронами та бувають різних кольорів. Серед них зелені, темно-червоні, бурштинові та інші ягоди. Крім того, виноград розрізняється за смаковими якостями на сорти:

  1. мускатні;
  2. звичайні;
  3. пасльонові;
  4. ізабельні.

Класифікація цієї культури надзвичайно велика. Отже, щоб саджанці купити саме того сорту, який вам потрібен, зверніть увагу на:

  1. колір плодів — білі, чорні чи рожеві;
  2. форму ягід — видовжена, кругла чи овальна;
  3. висоту дорослого куща — високі та середні;
  4. строки визрівання — ранні, середньостиглі чи пізні.

Обов’язково перед вибором визначтеся з призначенням рослини. Розрізняють виноградні кущі виключно для озеленення та універсальні, з їстівними ягодами. Столові сорти найкраще підійдуть для споживання у свіжому вигляді або створення різноманітних десертів. Для гурманів, які створюють власні домашні напої, найкраще підійдуть винні сорти.

Як правильно вибрати якісні саджанці

Окрім вибору за сортом зверніть увагу на якість посадкового матеріалу. Саджанці мають бути здоровими, з непошкодженим корінням. Найкраще для посадки підійдуть дворічні екземпляри. Мінімальна кількість корінців — 3 шт.




Саме такі саджанці купити можна в інтернет-магазині “Рослини від Василя Івановича”. Крім винограду в ньому ви знайдете безліч плодово-ягідних і декоративних культур.