Скільки коштує дизайн-проєкт квартири у Львові

15

Робота дизайнера — це набагато ширше, ніж надання рекомендацій щодо нового кольору стін або заміни меблів. Задача фахівця — допомогти замовнику створити гармонійний, багатофункціональний простір. Зробити це без фахових навичок та досвіду неможливо.

Тож питання доцільності звернення до спеціаліста вже втрачає свою актуальність, поступаючись місцем зацікавленості: скільки ж коштує сьогодні у Львові розробка дизайн-проєкту квартири.

Однозначно відповісти на це питання неможливо. Дизайнер-початківець може назвати ціну у $10 за квадратний метр, середня по ринку вартість послуги — $25–35 за квадратний метр. В окремих випадках вартість роботи може досягати навіть $100 за квадратний метр. Все залежить від рівня кваліфікації фахівця, складності завдання та набору послуг.

Що входить в роботу дизайнера

Послуга розробки дизайн-проєкту квартири зазвичай складається з трьох важливих етапів:

  1. створення авторського дизайну;
  2. комплектації інтер’єру;
  3. авторського нагляду.

Проте інколи компанії, що спеціалізуються на розробці дизайну інтер’єру у Львові, пропонують обрати один з пакетів: базовий, стандартний, преміум. Це дає змогу клієнту надати перевагу тому варіанту, який дозволяє бюджет. Проте пам’ятайте: в базовому пакеті обсяг робіт фахівця буде суттєво урізаний.

Розробка авторського дизайну

Незалежно від обраного типу пакета, робота дизайнера починається зі спілкування з клієнтом. Далі фахівець розпочинає розробку дизайн-проєкту. Він являє собою цілий пакет документації:

  1. обмірний план, в який внесено всі заміри приміщення;
  2. запропоноване планування (при необхідності розширення площі чи зміни розташування кімнат);
  3. план розміщення меблів;
  4. план розміщення електроприладів;
  5. план розташування сантехніки;
  6. ескізи майбутнього дизайну, нерідко у 3D-форматі.

У розширених пакетах додатково можуть бути надані плани розташування каналізації та вентиляції, розеток, специфікація будівельних матеріалів, меблів та елементів декору. Такі дизайн-проєкти коштуватимуть дорожче, ніж базовий, але дозволять врахувати важливі нюанси та створити комфортний простір.

<h3>Комплектація інтер’єру</h3>

Коли візуалізацію та технічну документацію затверджено, наступає період пошуку, підбору та закупів будівельних та оздоблювальних матеріалів, освітлювального обладнання, меблів, декору та аксесуарів. Цей процес називається комплектацією інтер’єру. Якщо цей пункт прописаний у договорі на надання послуг, дизайнер візьме на себе організацію закупівель та доставку.

Контроль виконання дизайн-проєкту

Ще одна додаткова дизайнерська послуга — авторський контроль. При цьому фахівець бере на себе відповідальність слідкувати за точним втіленням у життя своїх задумів. Зазвичай послуга надається при замовленні ремонтів під ключ.

Від чого залежить ціна дизайну інтер’єру

Вартість роботи дизайнера визначають такі фактори:

  1. унікальність дизайнерського рішення;
  2. складність вибраного стилю;
  3. ступінь деталізації дизайн-проєкту;
  4. обсяг робіт;
  5. стан будівлі, де знаходиться житло;
  6. кваліфікація та досвід дизайнера.

При цьому послуги приватного дизайнера не завжди дешевші, ніж у ремонтно-будівельній компанії чи архітектурному бюро. Тому, обираючи фахівця, краще вибрати кілька кандидатур, щоб порівняти ціни, професійні навички та зробити правильний вибір.