Найкорисніші морепродукти для організму

9

Кожен з морепродуктів несе надзвичайну користь для здоров’я, адже це важливе джерело протеїнів. При цьому в їх складі майже повністю відсутні вуглеводи та холестерин. В 100 грамах продукту всього 80-100 калорій, тому купити морепродукти зазвичай хочуть ті люди, які знаходяться на дієті. Замовити їх з доставкою краще за все в мережі супермаркетів Новус.

Найбільш корисні дари моря

Звісно, рибні консерви або крабові палички дуже смачні, але корисних речовин в них менше. Найкориснішими морепродуктами вважають:

  1. дикого лосося;
  2. райдужну форель, яка вирощена на спеціальних аквафермах;
  3. мідій;
  4. камчатського краба;
  5. атлантичного кальмара;
  6. тихоокеанську сардину;
  7. морські гребінці.

Про корисні властивості кожного з морепродуктів варто розказати окремо.

Надзвичайна користь для організму

Звісно, кожен з морепродуктів несе певну користь, але, наприклад, дикі креветки мають більш розвинену мускулатуру, тому в них більше білку. Не завжди життя в природних умовах іде морським організмам на користь. Наприклад, райдужна форель не лише запливає в забруднені води, але й накопичує шкідливі речовини. Лише вирощена на аквафермах форель дійсно багата необхідними речовинами.

Камчатський краб та атлантичний кальмар, навпаки, живуть в ідеальних природних умовах, де вода найчистіша. Ці делікатеси зміцнюють щитоподібну залозу та судини, проводять загальне очищення організму від токсинів. Варто відзначити й надзвичайні смакові якості кальмарового та крабового м’яса.

Дикий лосось живе лише в чистій та прохолодній воді, риба не накопичує токсини. М’ясо тихоокеанської сардини відрізняється підвищеним вмістом жирних кислот та екологічною чистотою: риба обирає для життя найчистіші регіони.

Головна особливість морських гребінців полягає в тому, що кальцій у їх складі повністю засвоюється людським організмом. Тому споживання цих морепродуктів надзвичайно корисно у будь-якому віці. Вищевказані продукти можна замовити з доставкою Києвом та передмістям. Новус гарантує свіжість продуктів та швидкість доставлення.