Плануємо відпустку: які розваги чекають на вас в Карпатах?

31

Карпати — один з найбільш популярних напрямків для відпустки серед українців. Туристична інфраструктура тут активно розвивається, пропонуючи гостям все більше різноманітних сервісів і розваг. Але що саме чекає на вас у 2022 році, на яке дозвілля розраховувати? Поговоримо про найцікавіші розваги в Карпатах!

Дозвілля в Карпатах за сезонами

Українські гори стали всесезонним напрямком — на місцевих курортах є чим зайнятися за будь-якої погоди.

  • Зима

Традиційним варіантом залишається катання на сноубордах, лижах, санях. Усіх охочих запрошують з вітерцем промчати на собачій упряжці, снігоході або тюбінгу. Прихильникам екстремальних розваг сподобається у спеціалізованому сноупарку, де можна вдосконалювати навички катання і трюки. Більш спокійним варіантом стануть відвідини ковзанки.

  • Весна

У березні в горах зберігається справжня зимова погода з усіма її принадами. З квітня карпатські річки стають повноводними, тому відкривається сезон рафтингу. Полюбляєте більш спокійне дозвілля? Обирайте всесезонні розваги або вирушайте на прогулянку насолоджуватися чистим гірським повітрям і квітучими полонинами.

  • Літо

Влітку на великих курортах вибір розваг більший, ніж на морському узбережжі! Наприклад, у Буковелі ви можете вирушити в похід по гірських вершинах, насолодитися катанням на велосипедах (по доріжках або у вигляді даунхілу), звичайних і гірських картингах, квадроциклах, катамаранах, гідроциклах, вейкбордах, водних лижах. Відкриваються екстрім-парки, різноманітні атракції, заняття з дайвінгу, місця для риболовлі.

  • Осінь

В першій половині осені доступні всі літні розваги. У жовтні й листопаді кількість атракцій скорочується, йде активна підготовка до лижного сезону. Проте це чудовий час, аби насолодитися усамітненою відпусткою.





До всесезонних розваг належать політ над Карпатами на гелікоптері, різноманітні екскурсійні програми, верхові прогулянки, катання на зіп-лайнах, тролеях, роллердромі, відвідини місцевих ресторацій і ярмарків з дегустацією традиційних страв, СПА-процедури.

Варіанти розваг для наймолодших

Дітлахам в Карпатах також не буде нудно! Взимку тут працює денний лижний табір і різноманітні атракціони, а влітку відкриваються спортивні та ігрові майданчики просто неба. Всесезонними варіантами можна назвати відвідини місцевих розважальних парків, контактних зоопарків, локацій на кшталт «Хаскі Хаус». Додатково готелі забезпечують доступ до просторих ігрових кімнат.