Як купувати товари на електронних торгах?

13

У економічно складні часи основним пріоритетом для придбання є зниження витрат. Тому не дивно, що кількість аукціонів із закупівель як варіант переговорів для присудження тендеру чи покупки електроенергії збільшується. Адже конкуренція на аукціоні може суттєво знизити ціну купівлі.

Через цифровізацію професійного середовища, що постійно зростає, аукціони більше не проводяться на місці, а все частіше організовуються онлайн. Ця позитивна зміна для відділу закупівель – електронні аукціони є надзвичайно ефективними, швидкими, а також знижують витрати на процес. Цифровізація закупівель заощаджує бюджети, час і підвищує прозорість.

Навіть якщо ви ніколи раніше не були на аукціонах, ви, ймовірно, знайомі з основами їхньої роботи завдяки фільмам. Загальний сенс полягає в тому, що аукціоніст описує предмет, а потенційні покупці підіймають свої таблички, щоб зробити ставку на цей предмет. Це дуже спрощена версія. І тепер, коли більшість особистих дій стали віртуальними, багато аукціонів також повністю перейшли в онлайн, що змінює характер процесу.

Останні новини:  Флебологія в Києві: професіоналізм і інновації в AXEL Clinic

Переваги онлайн-аукціонів

Крім вигідних пропозицій, є багато переваг. По-перше, існує велика різноманітність – на електронних торгах зазвичай буває кілька сотень предметів в одному каталозі. По-друге, покупцеві не потрібно фізично бути присутнім, щоб брати участь. По-третє, покупка на аукціоні екологічна. Замість того, щоб купувати нові предмети, ви їх переробляєте.

Основи онлайн-аукціону 

Перед початком електронних торгів необхідно заздалегідь реєструватися для участі в аукціоні. Це простий процес, який займає лише кілька хвилин. Будьте готові заздалегідь повідомити своє ім’я, адресу, номер телефону та платіжну інформацію.

Взагалі є кілька варіантів оплати для онлайн-аукціону. Більшість аукціонних будинків приймають широкий спектр кредитних карток, а також інші форми оплати. З вас нічого не стягуватиметься, поки ви не виграєте лот. Як тільки аукціон затвердить вас як учасника торгів, ви можете почати робити ставки на лоти.

Різні типи ставок на інтернет-аукціонах

На живому аукціоні можна робити ставки двох різних типів. Перша – це попередня ставка, що є встановленою сумою, яку ви пропонуєте до дати онлайн-аукціону. Протягом цього періоду інші люди можуть робити ставки проти вас за допомогою своїх попередніх ставок.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей

Коли аукціон починається, ви можете робити ставки. Натисканням спеціальної кнопки можна збільшити ставку через комп’ютер. Процес продовжуватиметься доти, доки ніхто не зробить ставку, і аукціоніст не оголосить лот проданим. Той, хто запропонує найвищу ціну, виграє товар. Якщо предмет не продано, він оголошується перепусткою.




Помилки, яких слід уникати на онлайн-аукціонах

Щоб уникнути розчарування й отримати позитивні враження від аукціону, важливо знати, яких помилок слід уникати. Насамперед зробіть своє дослідження, перш ніж робити ставки на предмет. Є декілька головних порад щодо ставок.

  1. Не починайте з максимальної ставки, а почніть із мінімальної суми, яку ви готові заплатити. Коли хтось перебиває вашу ставку, то збільште її. Для попередніх ставок або заочних торгів (коли ви не зможете приєднатися до живого аукціону), вкажіть свій максимум.
  2. Ніколи не робіть ставку, яку ви не готові заплатити. Ставка, яку ви робите, є остаточною і має бути оплачена.
  3. Ознайомтеся з умовами аукціонних будинків та прочитайте свої зобов’язання.
Останні новини:  CBD продукція: Як вибрати та де купити CBD?

Зрештою, отримуйте задоволення від онлайн-аукціону, але не приймайте ірраціональних рішень. Багато разів учасники торгів виявляються втягнутими в цінові війни й роблять вищі ставки лише заради перемоги, а потім відчувають докори совісті через те, що переплатили.

Електронні торги на Українській універсальній біржі

Українська універсальна біржа працює з 1997 року. Головною метою являється прийняття активної участі в розвитку економічного ринку держави. Професійна організація електронних торгів пропонує взяти участь в онлайн-аукціонах та отримати повний спектр біржових послуг. З корисною інформацією, що стане в пригоді всім учасникам, наприклад, як купувати товари на електронних торгах, можна ознайомитись на сайті https://www.uub.com.ua/rus/prozorro/sale/mala-privatizaciya/ УУБ.