Директор медичного центру Pinchuk Health Center Наталя Пінчук розказала про інноваційні підходи в лікуванні алергій

52

«Експертній думці» лікар-алерголог вищої категорії, кандидат медичних наук, директор медичного центру Pinchuk Health Center Наталя Пінчук розказала про сучасні методи діагностики, лікування та реабілітації людей з тяжкими алергічними захворюваннями, такими як бронхіальна астма та алергічний риніт.

Pinchuk Health Center створювався як центр здоров’я, тому його головне завдання — це створити умови, щоб люди почували себе здоровими. Центр був створений саме для того, щоб підтримувати здоров’я людини не лише, коли вона хвора, а й в період ремісії, коли необхідно відновлювати свої сили та енергію після захворювання.

Чому саме зараз питання алергії стало таким актуальним?

З одного боку умови мегаполісу, в яких проживають люди, та якість продуктів харчування мають свій негативний вплив на здоров’я людини. З іншого боку останнім часом підвищилась якість діагностики, що дає можливість встановити не лише наявність алергії, але й виявити її причину.

Досить суперечливе, але популярне питання: алергія на лактозу. Чи дійсно така велика кількості людей страждає на непереносимість лактози, і що потрібно робити?

Досить складне питання. Дійсно існує лактозна непереносимість, але в дорослому віці у дітей скоріш за все нестача ферментів. В нашому центрі ми можемо провести точну діагностику і сказати, чи є це дійсно істинна алергія, чи це — нестача ферментів.

Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

З якими проблемами до вас частіше за все звертаються і кому необхідно звертатись до алерголога?

Наш центр є багатофункціональним і до нас звертаються люди з різними патологіями. Але переважно в нас пацієнти з бронхолегеневими патологіями.

По-перше, через те, що зараз сезон респіраторних захворювань, по-друге, на жаль, епідеміологічна ситуація сприяє розвиткові саме цієї патології. Дуже багато людей зараз мають запалення легень, бронхів, які супроводжуються довготривалим сухим кашлем, і пацієнти звертаються до нас, щоб встановити причину цього явища.

Також до нас звертаються люди, які мають проблеми із системою травлення. Ми маємо все необхідне для комплексного діагностування, тому до нас зручно звертатись, адже можна пройти якісну сучасну діагностику всіх органів та систем як дорослих, так і дітей.




Наприклад, ми використовуємо методи функціональної діагностики, яка дозволяє диференціювати захворювання та виявити його причину. Виявити причину сухого кашлю, який може спричини як сенсибілізація до побутової хімії, респіраторна інфекція, алергічна реакція або бронхообструктивний синдром.

Ми проводимо вимірювання оксиду азоту, не всі медичні центри можуть зробити таке дослідження, яке вкрай інформативне для виявлення алергії. Тест проводиться дуже швидко і пацієнт отримує за лічені хвилини відповідь на питання: є в нього алергія чи немає. І якщо алергія є, тоді далі вже проводимо діагностування на виявлення алергену.

Останні новини:  Конструктори Doka - електронні STEM набори для дітей

Багато людей звертаються до нас із вже встановленими діагнозами, наприклад, бронхіальною астмою або алергічним ринітом. Таким пацієнтам важливо контролювати свій стан і ми можемо запропонувати два базових дослідження:

  • дослідження функції зовнішнього дихання;
  • вимірювання оксиду азоту в повітрі, що видихає пацієнт.

Ці дослідження допомагають встановити ступінь обструкції бронхів, оцінити стан бронхолегеневої системи, отримати інформацію, в якому стані алергії перебуває пацієнт, чи є загострення, чи він в стадії ремісії.

Скільки часу займає діагностика?

Дивлячись на те, з якою проблемою прийшла людина. Але, наприклад, щоб дізнатись чи є у людини алергія, вимірювання рівню оксиду азоту, то на це потрібно витратити 15 хвилин. Далі, якщо ми маємо дані про наявність алергії, то ми робимо аналіз крові і виявляемо алерген та ступінь сенсибілізації до нього. Це може зайняти трохи більше часу, але здати кров — це ще 10 хвилин. Тобто за 25 хвилин перебування в центрі людина може отримати інформацію про наявність в неї алергії та виявити збудника.

Я мушу сказати, що якщо людину турбує сухий кашель тривалий час, і у разі виявлення алергічної реакції, дуже часто збудником є пліснява. І часто людина навіть не здогадується, де саме вона може мати з нею контакт. А пліснява може бути просто в кондиціонері, якщо вчасно не змінювати фільтри.

Останні новини:  Флебологія в Києві: професіоналізм і інновації в AXEL Clinic

Що робити далі, якщо людина дізналась, що в неї алергія?

Лікар розкаже, що далі робити, яке пройти лікування, на які речі звернути увагу, щоб покращити стан. А також ми пропонуємо пройти реабілітацію у вигляді соляної кімнати.

До нас часто звертаються батьки з маленькими дітьми, і родзинкою нашого центру є наявність соляної кімнати. Там дуже цікаво, вона виглядає казково, і коли дитина туди потрапляє, то вона погоджується на будь які тести та діагностику.

Соляні кімнати мають позитивний вплив на відновлення організму людини, яка має або перенесла захворювання бронхолегеневої системи.

В нашій соляній кімнаті використовується гімалайська сіль з Пакистану. Вона виглядає не так, як звичайна сіль, вона дуже естетично приваблива. По-друге, в ній дуже багато мікроелементів. Вдихаючи мілкодисперсну сіль, людина отримує потужний протизапальний та протиалергічний ефект.

Ця процедура корисна не лише людям з патологіями дихання, але й з захворюваннями серцево-судинної та нервової системи, а також в період респіраторних захворювань.

Розшифровку інтервʼю виконали фахівці контент-маркетингової платформи PRNEWS.IO, яку можна назвати «біржа піара», бо платформа надає доступ до більш ніж 76 тисяч медіа по всьому світі.

Контакти для зв’язку з медичним центром Pinchuk Health Center – +380503776677