П’ять поширених послуг СТО, від яких водіям рекомендують відмовитися

Вчора,   21:31    740

 

Сьогодні українські автомобілісти все частіше довіряють обслуговування своїх транспортних засобів професійним механікам. Однак на вітчизняних СТО у зв’язку з цим нерідко зловживають цією довірою і нав’язують клієнтам непотрібні послуги. Експерти видання GO назвали п’ять речей, погоджуватися на які автовласникам не варто.

Який рівень обертів потрібно підтримувати, щоб двигун служив «вічно»

Позбавлення прав за неправильний проїзд залізничного переїзду: кому з водіїв воно загрожує

Кого з водіїв поліції заборонено штрафувати за їзду без страхового поліса

Останні новини:  Перекупник розповів, які опції підвищують вартість автомобіля при продажу

1. Занадто часта заміна оливи
Моторне мастило рекомендується міняти раз на 12 000 – 15 000 кілометрів. При їзді на короткі дистанції в умовах постійних заторів деякі мотористи радять скоротити інтервал до 7 500 кілометрів. Частіше міняти масло, як правило, не має сенсу.

2. Допослуги в навантаження до заміни оливи
Багато сервісів пропонують різні рівні обслуговування під час заміни оливи, які можуть охоплювати непотрібні доповнення, як-от заміна фільтрів, доливання рідин та інші. Найімовірніше, вам це все не потрібно, особливо, якщо нещодавно проводилося якісне обслуговування.

3. Заміна гальмівних колодок переростає в ремонт супортів
Деякі автомеханіки на прохання автовласників замінити зношені гальмівні колодки пропонують одразу відремонтувати або замінити супорта і ротора. Це дуже дороговартісні процедури, які слід виконувати лише за наявності видимих ознак іржі або пошкоджень.

Останні новини:  З фірмовим гібридом: в Україні офіційно показали нові Toyota Land Cruiser Prado і Camry

4. Встановлення преміальних шин
Часто на шиномонтажі або СТО автовласникам пропонують вибрати дорогі преміум-моделі шин, мотивуючи це тим, що їхня якість і довговічність на порядок вищі за звичайну гуму. Експерти стверджують, що покришки середнього цінового діапазону нічим не гірші, особливо якщо машину використовують у звичайних умовах.

5. Промивання трансмісії замість звичайної заміни трансмісійної рідини
Коли клієнт звертається до сервісу з проханням замінити трансмісійну рідину, деякі механіки пропонують додатково провести промивку системи, що обійдеться вам удвічі дорожче. У цьому, як правило, немає ніякої необхідності.





mashyna.com.ua

Останні новини:  На Паризькому автосалоні дебютував кросовер Renault 4