Як вчинити, якщо виявилося, що коханий зрадив: поради психолога

Вчора,   23:40    909

Шокуюча новина, що партнер обманював вас, може змусити діяти імпульсивно. Якщо справи зовсім кепські, краще піти з приміщення і дати собі час віддихатися. Знайдіть безпечне місце і дайте собі перерву, сядьте та не рухайтеся деякий час. Оберіть собі безпечне місце, оскільки адреналін, який накриє у перші хвилини, здатний спровокувати на необмірковані рішення.

Якщо про зраду вам повідомив «доброзичливець», спробуйте не рубати з плеча. Потрібно довідатися докладно, де бачили вашого благовірного, з ким і так далі. Уточніть дату, час, наявність особливих предметів гардероба. Часто виявляється, що той, хто передав інформацію, просто помилився, а друга половинка «обдуреної жертви» вже під підозрою і відносини починають псуватися. Перевіряйте все, що почули чи дізналися. А якщо ви бачили на власні очі коханого у компанії іншої людини, то запитайте його, хто це був. Адже якщо він вийшов з роботи на каву з колегою — приводу надумувати зраду немає.

Останні новини:  Як очистити від бруду та жиру раковину за 10 хвилин

Запитуйте правильно

Правильно поставлене питання, породжує природну реакцію чоловіка. Не нападайте, під час звичайної домашньої розмови уточніть, що бачили його у визначеному місці у компанії дівчини. І стежте за першою реакцією. Невинна людина не буде виправдовуватися, а скаже, хто це був і куди вони йшли. Ті, хто дійсно зраджують, починають брехати і вивертатися. Говорити, що вам здалося, або починають звинувачувати, лаятися. Ваше завдання — зберігати спокій, якщо відносини є дорогими і немає бажання все руйнувати.

Як реагувати?

Якщо зрада все ж таки трапилася і є намір зберегти відносини, перше правило: це бажання має бути взаємним. Тому настільки важлива перша реакція на те, що трапилося. Сварка, звинувачення і погрози — не метод у мирному врегулюванні питання. Якщо ви здатні щиро пробачити помилки судженого, а він дійсно готовий працювати над собою, треба правильно вийти з цієї ситуації. Що ж для цього треба зробити?

Останні новини:  П’ять способів позбавитися від неприємного запаху у взутті

Не думати про це

Не перемивати в голові думки про те, як це сталося. Картинки в голові здатні довести до божевілля, адже неможливо уявити коханого в обіймах іншої жінки і залишитися байдужою. Дайте волю емоціям, але не проти винуватця. Відвідайте атракціони або інше місце, де можна покричати. Відмінно підійде ліс. Це потрібно, щоб негатив вийшов і не перетворився на неврологічне або психосоматичне захворювання. Це потрібно періодично практикувати, щоб енергія не застоювалася і знаходила вихід.




Не звинувачувати себе

Інакше самооцінка може зруйнуватися і це погано вплине на життя. Не пиляйте коханого, постійні пригадування можуть зробити відносини ще гіршими, ніж сама зрада.

Відволікатися від підозр

Якщо зрада не розкрита, але є підозри, не думайте про це. Знайдіть захоплююче заняття, приділіть час собі. Рано чи пізно правда однаково відкриється, якщо бути уважною до деталей. Але якщо хочеться зберегти відносини — доведеться попрацювати над їх психологічною складовою.

Останні новини:  Золоті та срібні прикраси: чи можна поєднувати метали

Доглядати за собою

Найприємніше проведення часу, яке позитивно впливає на жінок — догляд за собою. Для відносин це теж стане лікувальним пластиром. Зовнішні зміни допоможуть пережити зраду, відчути себе гарною, виглядати по-іншому в очах коханого.

Важливо, щоб ваше бажання повернути кохання і спокій у відносини було обопільним.

Висновок

Зрозумійте і почуйте себе, чи зможете ви пробачити зраду насправді, чи ні. Якщо відповідь на це питання негативна, то краще розлучитися, тому що інакше ви з’їсте себе і кохану людину психологічно. Перевіряйте усі факти достовірно, бажано документально, з підтвердженням. Можливо, чоловік був вірним і підстав для підозр насправді немає. А якщо було прийняте рішення зрозуміти і пробачити — робіть це щиро, не пригадуйте, і спробуйте залагодити конфлікт.