Зміни, які відбуваються з тілом після відмови від м’яса і риби

Вчора,   22:00    307

 

Експерт розповіла, що станеться зі здоров’ям, якщо перестати харчуватися тваринними білками.

Часто в гонитві за ідеальною фігурою, люди зовсім відмовляються від м’яса. Лікарі ж категорично забороняють це робити.

– Існує вид вегетаріанських дієт, які повністю виключають з раціону харчування м’ясні продукти. Так, вони заміщають тваринний білок рослинним, але це неповноцінно! У м’ясі міститься багато потрібних для людини речовин. Але важливо правильно його готувати. Найкорисніше не смажити, а варити, тушкувати або запікати, – розповідає лікар-терапевт.

Останні новини:  80-річний лорд розкрив секрет молодості та енергійності

Деякі вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що вегетаріанська дієта насправді багатьом допомагає скинути вагу, а також очистити організм. Рослинна їжа – важливий компонент будь-якого раціону харчування. Так що таку їжу їсти теж корисно. Але детоксу краще відвести не більше семи днів, після нього варто поступово вводити в раціон жирну м’ясо і рибу. Це допоможе позбутися від токсинів, знизити ризик ожиріння, гіпертонії і атеросклерозу.

Але відразу після того, як ви станете харчуватися зазвичай, скинуті кілограми можуть повернутися, якщо не правильно харчуватися. Все тому, що організм почне знову відкладати жири на випадок майбутнього голодування.

Останні новини:  І хочеться і колеться: чим сало та інші жирні продукти шкідливі для здоров’я

Якщо ж зовсім відмовитися від м’яса і риби, то у людини може розвинутися нестача амінокислот, цинку, заліза, кальцію, вітамінів D і В12, Омега-3.

– При серйозній нестачі білка у людини можуть виникнути проблеми з імунітетом і репродуктивною системою, – пояснює лікар. – Так, в рослинній їжі також є залізо, але воно гірше засвоюється, ніж «тваринне». Тому в разі тривалої відмови від м’яса може виникнути анемія. Крім того, засвоюватися цьому дуже потрібному елементу заважають такі рослинні компоненти, як наприклад, танін (багато в чаї і кави), фітинова кислота (бобові, горіхи і зернові).

Останні новини:  Дієтологи пояснили, як правильно зберігати хліб


glamour.kyiv.ua