ЄС планує підняти мита на продовольство та добрива з РФ та Білорусі

Вчора,   23:45    205


В ЕС обвинили Беларусь в контрабанде людей, Беларусь пообещала крайние меры в случае санкций

Європейський Союз обговорює питання щодо підвищення мит на додаткові сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з РФ та Білорусі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За даними агентства, кілька держав-членів, які прагнуть обмежити доходи Москви, закликають блок ввести масштабні мита на імпорт сільськогосподарської та рибної продукції з Росії та Білорусі до ЄС на додаток до вищих мит на зернові, встановлених раніше цього року.

Останні новини:  Туреччина представила гібридну 155-мм самохідну гаубицю Gürhan для експортного ринку

Інші закликали до обережності, попросивши спочатку оцінити вплив будь-яких заходів на європейський імпорт та ціни на продовольство, повідомили анонімні джерела Bloomberg.

Як зазначає агентство, торгові заходи не завжди вимагають підтримки всіх держав-членів, на відміну від санкцій. ЄС все ще аналізує, на які товари він може орієнтуватися. Будь-який крок щодо добрив, ймовірно, вітатиметься європейською галуззю, яка лобіює захист.

Проте, як повідомило одне з джерел, терміни введення нових мит поки не зрозумілі, враховуючи юридичні та політичні перешкоди.

Останні новини:  Очільниця дипломатії ЄС заявила, що її пріоритетом на посаді буде закінчення війни РФ проти України

Росія є найбільшим у світі експортером добрив із часткою ринку 18%. Хоча галузь не перебуває під санкціями, вона була змушена скоротити експорт у зв’язку з російським вторгненням в Україну в 2022 році через проблеми з логістикою та платежами. З того часу експорт відновився, і цього року очікується досягнення рекордного рівня 2021 року, згідно з даними Російської асоціації виробників добрив.

Останні новини:  Ізраїль відклав “помсту” Ірану за ракетний обстріл, The Times дізналось причину

На сільське господарство, лісове господарство, полювання, рибальство та рибництво у першому півріччі поточного року припало близько 2% валового внутрішнього продукту Росії.


inshe.tv