Toyota не згорне виробництво спорткупе Supra у 2026 році

Сьогодні,   12:31    184


В інтерв’ю CarExpert віце-президент австралійського підрозділу Toyota Шон Хенлі заявив, що компанія не планує відмовлятися від випуску Supra. Таким чином він прокоментував чутки про те, що модель нібито можуть відправити у відставку одночасно зі співплатформеним BMW Z4 – раніше Automotive News писав, що це станеться вже у 2026 році. За словами Хенлі, інформація про відхід Супри – це спекуляція, і “Toyota – це не BMW”.

Toyota Supra і BMW Z4 побудовані на одній і тій самій платформі, і обидва спорткари виробляються на потужностях заводу Magna Steyr в австрійському Граці. Ще навесні цього року Automotive News з посиланням на власні джерела повідомляв, що BMW має намір позбутися Z4 після завершення його життєвого циклу, і наступника у моделі не буде. Журналісти припустили, що якщо BMW розірве контракт із Magna Steyr, то випускати одну Toyota Supra стане невигідно, тож японський спорткар теж знімуть із конвеєра.

Останні новини:  Skoda анонсувала новий кросовер Kylaq

Ці чутки з’явилися на тлі проблем Magna Steyr: на заводі проводять скорочення, скорочується і низка моделей, які випускає підприємство. Паралельно з цим знижується інтерес до спортивних автомобілів Toyota і BMW.

Однак не виключено, що Toyota ухвалить рішення про розробку Supra наступного покоління, але вже самостійно – без допомоги BMW або в партнерстві з іншим автовиробником. У розмові з австралійським CarExpert Шон Хенлі натякнув, що Супра “може змінитися, трансформуватися в щось нове”. Він також згадав “бренд Supra”, що журналісти інтерпретували як бажання Toyota створити сімейство автомобілів з таким ім’ям. Іншими словами, Supra може вийти за рамки одного типу кузова.

Останні новини:  Блогер Electric Felix: просувати електромобілі краще за все “дупами в сидіннях”

Supra, нагадаємо, була відроджена в 2018 році після 17-річної перерви. Модель вийшла на ринок із двома силовими агрегатами BMW – стандартним для купе під брендом GR став рядний шестициліндровий 3,0-літровий бензиновий турбомотор B58, а в Японії, деяких країнах Азії та Європі також була доступна версія з рядним чотирициліндровим 2,0-літровим двигуном B48. Пізніше версія з агрегатом 2.0 дісталася і до США, але вже влітку цього року продажі дволітрової модифікації згорнули.

Останні новини:  Знайдено спосіб помітно заощадити на АЗС


nnews.com.ua