Skoda анонсувала новий кросовер Kylaq

Сьогодні,   16:31    229
Чеська марка Skoda почала підготовку нової моделі – це компактний кросовер Kylaq, який вже проїхав понад 800 000 км на тестах.


  • Довжина Kylaq становить лише 3995 мм, тобто це найменший кросовер Skoda. 
  • Кросовер побудований на платформі бренду MQB A0 IN, як й Kushaq. 
  • 1,0-літровий трициліндровий двигун із турбонаддувом у стандарті.

Skoda готує до запуску абсолютно новий кросовер початкового рівня в Індії, і нещодавно опубліковані фотографії дають найдетальніший вигляд напередодні його прем’єри 6 листопада. Ця нова модель під назвою Kylaq використовує найновішу мову дизайну бренду Modern Solid, готуючи основу для її дебюту на одному з найбільш конкурентних ринків у світі. 

Останні новини:  Українським водіям нагадали про перехід на зимовий режим ПДР (ВІДЕО)

Розмір має значення 

Skoda Kylaq 2025 року

З Kylaq чеський автовиробник вперше входить у сегмент менше 4 метрів. В Індії близько 30% усіх проданих нових автомобілів конкурують у цій категорії розмірів, що також є одним із сегментів, які найшвидше зростають на автомобільному ринку країни (не в останню чергу через низьке оподаткування машин до 4 метрів).  

Skoda підтвердила, що Kylaq має довжину 3 995 мм і має 2 566 мм колісну базу, водночас стверджуючи, що він добре підійде для міських вулиць і «досліджень второваних шляхів». 

Дизайн 

Skoda Kylaq 2025 року




Хоча прототип, представлений брендом, покритий піксельною зелено-чорною оболонкою, одразу видно, що це модель Skoda.  

Останні новини:  Новий Audi Q6 Sportback e-tron: презентація та деталі

Передня частина має розділене світло з окремими світлодіодними денними ходовими вогнями. Яскраво виражена верхня решітка також привертає увагу, як і нижня зона решітки.  

В інших частинах автомобіля можна побачити фіксовані рейлінги на даху, грубі на вигляд бокові панелі та антену у вигляді акулячого плавника. 

Задня частина Kylaq виглядає витонченішою, ніж передня, і не має такого характеру. Є невеликий спойлер, що тягнеться від даху, і задні ліхтарі, які виглядають майже ідентично, як у старого Subaru Crosstrek. 

Останні новини:  Український завод виготовив партію автовишок для енергетиків

Двигуни 

Skoda Kushaq

Усі версії Kylaq базуються на місцевій платформі MQB A0 IN, яка використовується у Skoda Kushaq, VW Taigun, Skoda Slavia та VW Virtus. 

Потужність забезпечуватиметься виключно 1,0-літровим трициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 114 к.с. і крутним моментом 178 Нм. Живлення передаватиметься на передні колеса через шестиступінчасту механічну коробку передач або додаткову автоматичну коробку передач. 

Skoda каже, що вже провела понад 800 000 км випробувань Kylaq у рамках підготовки до локального запуску. Бренд VW Group сподівається, що Kylaq допоможе збільшити місцеві продажі, які вже перетнули позначку в 100 000 одиниць у 2022 та 2023 роках


motorcar.com.ua