Ferrari представила гіперкар за 4 млн доларів

Сьогодні,   11:00    206

Компанія Ferrari представила наступника LaFerrari. Супергібрид F80 побудований за канонами болідів Формули-1 та прототипів FIA WEC, а за потужністю перевершує всіх своїх іменитих попередників.

На роль наступника Ferrari LaFerrari міг би претендувати SF90 Stradale, але йому не дозволяє відносно доступна ціна та необмежений тираж. Новий F80 цих «вад» позбавлений і при накладі 799 штук коштує від 3,6 мільйона євро. Його вже ставлять в один ряд з GTO та F40 і називають найтехнологічнішим та найпотужнішим Ferrari за всю історію. Про це пише Автосвіт.

Наскільки F80 унікальний, говорить спільна з гоночним Ferrari 499P архітектура силової установки, а також посадкова «Формула 1+», що обіцяє враження, які можна порівняти від управління одномісним болідом.

Останні новини:  Більшість німців готові пересісти на авто з Китаю: що їх приваблює найбільше

Дизайн автомобіля створений командою центру стилю Ferrari під керівництвом Флавіо Манцоні. Гіперкар намагається наслідувати моделі 1950-1960-х років і одночасно демонструє вигляд майбутніх машин — поєднання двох цих крайнощів вимагало максимальної майстерності.

«Ванна» та дах F80 виготовлені з вуглепластику та метаарамідного волокна Nomex; підрамники алюмінієві, з кріпленням титановими болтами. Для енергопоглинальних елементів італійці розробили новий метод лиття, який дозволив отримати деталі з товщиною стін менш ніж два міліметри.

Гібридна силова установка F80 включає бітурбодвигун V6 3.0 з індексом F163CF. Агрегат вперше обладнаний електричними турбокомпресорами з системою MGU-H, як у болідів Формули-1, і видає 900 к.с. та 850 Нм крутного моменту. Деякі компоненти супергібрид запозичує у гоночних машин плюс першим з дорожніх Ferrari може похвалитися динамічним калібруванням кривої крутного моменту для кожної з передач. Передні колеса машини обертають два 142-сильні електромотори. Ще один з’єднаний з колінчастим валом і може працювати як генератор при гальмуванні або допомагати ДВЗ під час розгону. Потужність усієї системи – 1200 «конячок».

Останні новини:  Руху так і немає: у Києві вкотре відклали відкриття одного з мостів

Режим роботи силової установки вибирається за допомогою перемикача eManettino, і оскільки F80 ідеологічно відрізняється від SF90 Stradale та 296 GTB, то їзді на електротязі він не навчений. У режимі Hybrid пріоритет відданий рекуперації енергії для підтримки заряду батареї (2,28 кВт-год), Performance – забезпечення постійної продуктивності під час заїздів по треку. У самому «злому» Qualify використовується електронне підлаштування крутного моменту при переході на вищу передачу, що дає можливість найкращим чином поєднувати тягу ДВЗ та електромоторів.




Але найкрутіша фішка F80 – функція Boost Optimization, схожа на extra boost у SF90 XX. Це перше її застосування в автомобільній галузі, і такого рішення немає ні в кого з конкурентів. Суть технології в наступному: під час першого заїзду трасою вона розпізнає повороти та прямі, щоб надалі автоматично активувати «буст» на потрібних ділянках для кращого часу проходження кола. Працює «буст-оптимізація» тільки в режимах Performance та Qualify. Щодо динаміки, то до «сотні» F80 розганяється за 2,15 секунди, до 200 км/год – за 5,76. Максималка впирається у позначку 350 км/год.

Останні новини:  Названо найпопулярніші нові гібридні авто на українському ринку


newsauto.com.ua