Більшість робить це неправильно: як використовувати кондиціонер для білизни в пральній машині

Сьогодні,   13:40    152

Кондиціонер для білизни — це один з тих засобів для прання, про які часто забувають. Більше того, якщо використовувати його неправильно, то можна навіть зіпсувати речі.

Решель Баланзат, засновниця послуги пральні JULIETTE та експертка з прання, пояснює, що з самої назви кондиціонер (пом’якшувач) для білизни можна зрозуміти, для чого використовують цей засіб. З ним ваш вовняний светр стане більш м’яким, а кухонні рушники приємнішими на дотик.

Однак, каже вона, кондиціоне потрібно додавати не щоразу під час прання. Справа в тому, що цей продукт покриває білизну тонким шаром, щоб зробити матеріал більш еластичним. А це може зробити деякий одяг неприємно масним. Більше того, слід додавати правильну кількість кондиціонеру, щоб він, в парі з іншими засобами для прання, працював саме так, як вам потрібно.

Останні новини:  Як почистити клавіатуру від рідини: 3 корисні способи

Коли використовуємо кондиціонер для білизни

Експерти не рекомендують використовувати кондиціонер для білизни, якщо ви очищаєте речі, що вбирають піт, мають водовідштовхуючі або вогнестійкі властивості. Це пов’язано з тим, що хімічне покриття буде блокувати правильну роботу волокон. Тому кондиціонер зайвий, якщо ви перете рушники чи ганчірки з мікрофібри.

А ще цей засіб не слід використовувати для речей з еластану, тому що він руйнуватиме здатність матеріалу відводити вологу і розтягуватися.

Останні новини:  6 ознак того, що тобі таємно заздрять

Найкраще кондиціонер працює з волокнами, які можуть пошкодитися під час звичайного циклу прання, особливо з натуральними тканинами. Наприклад, бавовна чи льон поглинають багато води, через що можуть зіпсуватися в машинці. Тому під час прання таких делікатних тканин як бавовна, завжди обирайте спеціальний кондиціонер.

Скільки кондиціонеру використовувати

Оскільки цей засіб змащує і кондиціонує волокна тканин, то потрібно додавати кількість, що буде пропорційною об’єму речей. Тому завжди дозуйте кондиціонер в залежності від розміру завантаження. Більшість виробників додають мірний ковпачок з відповідними позначками, які допоможуть розібратися з продуктом.

Останні новини:  Приватний детектив розповів, як зрозуміти, що партнер вас зраджує

Як правильно використовувати кондиціонер для білизни в пральній машині

Дуже важливо додавати кондиціонер на правильний стадії циклу прання, щоб уникнути його вимивання з тканини. Експерти рекомендують заливати цей засіб вже під час циклу полоскання.




Дуже важливо, щоб він не додавався разом з мийним засобом, інакше його ефект буде зіпсовано.