Apple втратила право тестувати безпілотні автомобілі

Сьогодні,   09:31    174


Компанія Apple отримала дозвіл на випробування безпілотних транспортних засобів на дорогах загального користування в Каліфорнії ще у 2017 році і діяла до 30 квітня 2025 року. Але минулого місяця компанія вирішила достроково його відкликати, внаслідок чого з 27 вересня поточного року Apple втратила право тестувати безпілотні авто на території штату.

Останні новини:  На нових рендерах показано, яким буде новий Mitsubishi Pajero

Як зазначається в публікації MacReports, про своє рішення Apple повідомило Департамент моторних транспортних засобів (DMV) штату Каліфорнія ще 25 вересня телефоном, і вже через пару днів виданий раніше дозвіл на випробування безпілотних транспортних засобів був відкликаний цим відомством. Хоча офіційно подібна інформація ніколи не коментувалася, заведено вважати, що до лютого поточного року Apple вирішила згорнути програму розробки власних електромобілів та систем автопілота, які входили в ініціативу під умовним позначенням Project Titan.

Останні новини:  Renault представила перспективний кросовер Alpine A390, мабутнього конкурента Porsche Macan

На відповідні потреби за кілька років розробки було витрачено мільярди доларів США, але чинне керівництво Apple визнало цей напрямок діяльності безперспективним. Вивільнені кадрові ресурси, як вважається, було вирішено направити на розвиток технологій штучного інтелекту. Станом на травень поточного року, що характерно, за Apple на території штату Каліфорнія вважалося 68 автомобілів та 15 водіїв, які брали участь у випробуваннях. За даними ЗМІ, переважно це були кросовери Lexus, оснащені додатковим обладнанням для автономного управління.

Останні новини:  Кому при продажу авто доведеться сплатити $3200 податків


portaltele.com.ua