BMW випустить дві абсолютно різні M3 нового покоління

Сьогодні,   14:00    309
BMW випустить дві абсолютно різні M3 нового покоління

Глава М-підрозділу марки Френк ван Міл заявив виданню Bimmer Today, що в розробці одночасно перебувають два проєкти: чотиримоторного електромобіля iM3 і бензинової версії M3 з рядним шестициліндровим двигуном. Топ-менеджер підтвердив, що 3,0-літровий турбомотор S58 буде адаптований під нові екостандарти, причому силовий агрегат продовжать виробляти, доки збережеться попит.

Розвиток проєкту BMW iM3 на платформі Neue Klasse не був таємницею: такому седану пророкують чотиримоторну силову установку з системою векторизації тяги і раніше небачену потужність. Однак Френк ван Міл підтвердив, що M3 на платформі CLAR не збирається у відставку: бензиновий наступник теж з’явиться! Таким чином шестициліндровий турбомотор залишиться в строю мінімум до кінця десятиліття.

Останні новини:  Експерти назвали 6 несправностей в авто, які ніколи не варто лагодити власноруч

Екостандарт Євро-7 набуде чинності влітку 2025 року, і скорочувати лінійку високопродуктивних двигунів внутрішнього згоряння баварці не збираються. Френк ван Міл додав: якщо попит на шестициліндровий турбомотор залишиться на нинішньому рівні, то силовий агрегат не відправлять у відставку. При цьому бос BMW M дав зрозуміти, що електромобіль BMW iM3 буде значно швидшим.

За попередніми даними чотиримоторна електрична “емка” розвине в піку до 1360 кінських сил. Купе BMW M4 у наступному поколінні запропонують тільки у форматі електромобіля. Дебют компактних “емок” наступної генерації відбудеться не раніше 2027 року, тож у шанувальників є час на купівлю традиційних негібридних версій.

Останні новини:  Renault 4 дебютував як новий кросовер


nnews.com.ua