Чому жінки частіше хворіють на депресію

Вчора,   20:00    176


Чому жінки частіше хворіють на депресію

Науці добре відомо, що рівень поширення депресії у жінок вищий, ніж у чоловіків. А дослідники з Каліфорнійського університету в Девісі з’ясували, чому це відбувається.

Існує достатньо методів терапії депресивних розладів, але вони допомагають, на жаль, далеко не всім. Відомо, що жінки частіше стикаються з депресіями, але досі не було зрозуміло, що є причиною цієї особливості.

Останні новини:  Регулярне вживання солодких напоїв підвищує ризик розвитку артриту

Тим більше, що жіночі депресії, як правило, лікувати важче за чоловічі. Вчені спостерігали за тим, як під час депресій уражається особлива частина мозку – ядро, що прилягає. Воно важливе для процесів мотивації, реакції на корисний досвід та різноманітних соціальних зв’язків, а все це уражається під час депресії.

Останні новини:  Який овоч особливо корисний для печінки

Попередні аналізи прилеглого ядра показували, що у жінок з депресією включаються та вимикаються різні гени, які чомусь не активуються у чоловіків. Ці зміни можуть спровокувати депресію, і тепер дослідники спостерігали за лабораторними мишами, самки яких демонстрували сильніше депресивне поведінка, ніж самці.

Ця модель на гризунах показала, що негативні соціальні взаємодії змінювали експресію генів у самок мишей, приблизно такі ж патерни спостерігаються у жінок з депресією.

Останні новини:  Денний сон не повинен бути тривалим

Вченим вдалося виявити ключовий медіатор поведінки у прилеглому ядрі, який пов’язаний із депресією. А це відкриття теоретично дозволяє у майбутньому розробити ліки, які впливають на цей медіатор, які допоможуть у лікуванні саме жіночої депресії. Більше адресна терапія, як правило, виявляється і більш ефективною.


lady.kyiv.ua