Окупанти почали захищати БПЛА від зенітних FPV-дронів за допомогою засобів РЕБ «Зеркальце» (ВІДЕО)

Вчора,   22:31    715

Оператори російських БПЛА почали оснащувати їх засобами РЕБ із метою захисту від українських зенітних FPV-дронів. Про це стало відомо від експерта в галузі радіотехнологій Сергія Бескрестного.

Бійці ЗСУ збили розвідувальний БПЛА із компактним засобом РЕБ «Зеркальце». За словами Бескрестного, під час польоту безпілотника «Зеркальце» сканує відеоканали. При наближенні зенітного FPV-дрону засіб РЕБ починає створювати сильні перешкоди, щоб перешкодити передачі відеосигналу. Згідно з задумом це повинно призводити до втрати зображення на пульті дрона-перехоплювача.

Останні новини:  Як українські бійці знищили на Харківщині мінометну позицію окупантів (ВІДЕО)

У разі наближення до розвідувального БПЛА стороннього літального апарату засіб РЕБ автоматично створює перешкоди на 60 секунд, після чого відключається. У разі потреби «Зеркальце» може включатися повторно. Бескрестнов стверджує, що це непоодинокий випадок застосування засобів РЕБ. Вони були помічені на низці безпілотників, які використовуються противником на полі бою. Експерт опублікував відео, в якому демонструється вцілілий пристрій «Зеркальце», знятий із збитого російського дрону.

Останні новини:  ГУР показало успішний наліт FPV-дронів на Тьоткіно у Курській області (відео)