Куряча печінка по-берлінськи: готують в багатьох ресторанах

Вчора,   23:00    255

Якщо ви коли-небудь мріяли скуштувати страву, яка викликає в уяві образи стильних берлінських кафе, де офіціант бажає вам “Гутен Апетіт!” — ви потрапили за адресою!

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 500 г курячої печінки
  • 2 великі цибулини
  • 2 середні яблука (краще кисло-солодкі)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 мл  білого вина (для особливого німецького шарму)
  • Сіль та чорний перець до свого смаку
  • Пучок свіжої петрушки для прикраси

Приготування

Куряча печінка по-берлінськи

Помийте курячу печінку під холодною водою та обсушіть її паперовими рушниками (ніби це справжня VIP-гостя). Наріжте її на середні шматочки, прибравши плівки, якщо потрібно. Далі легенько приправте сіллю та перцем. Пам’ятайте, що найважливіше в цьому етапі — не забувати про гарний настрій, адже це ключовий інгредієнт.

Останні новини:  Фірмові пиріжки зі скоринкою і найсмачнішою начинкою

Далі розтопіть половину вершкового масла на великій сковороді на середньому вогні й обсмажте печінку до золотистої скоринки з обох боків (приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону). Вона має ззовні бути рум’яною, а всередині — залишитися злегка рожевою. Після того викладіть її на тарілку і накрийте фольгою, щоб зберегти тепло.

Останні новини:  Спробувала в кафе салат “апетитний”, який завжди закінчувався першим, і повторила вдома

Тепер наріжте цибулю тонкими півкільцями, а яблука — скибочками. У ту ж саму сковороду додайте решту вершкового масла та обсмажуйте цибулю до м’якості й карамельного кольору (приблизно 7 хвилин). Покладіть до цибулі яблука та готуйте ще 5 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими, але не розваляться.

Влийте у сковороду біле вино, перемішайте і дайте рідині випаруватися наполовину, щоб отримати насичений ароматний соус. А ось вам маленький лайфхак: трохи вина додайте в сковорідку, а решту — собі у келих для натхнення!

Останні новини:  Як варити яйця “ніжними”

Ну і, нарешті, поверніть печінку назад до сковороди, перемішайте з цибулею та яблуками. Дайте всьому прогрітися протягом 2-3 хвилин.

Для подачі  викладіть страву на тарілку, прикрасьте свіжою петрушкою та подавайте гарячою.






odnaminyta.com