Вивчення другої мови допоможе захистити від деменції

Сьогодні,   15:31    180

 

Якщо ви хочете отримати додаткову гарантію від старечого недоумства, почніть вивчати нову іноземну мову. Білінгви здатні затримати розвиток підступної недуги на 7 років, як встановили вчені.

Експерти Вищої школи економіки на чолі з Федеріко Галло (Federico Gallo) довели, що вивчення другої чи додаткової іноземної мови, хай навіть і не досконало, дозволяє затримати розвиток деменції терміном до 7 років. Як вважають вчені, можливість говорити іноземною мовою дає мозку додаткове навантаження та забезпечує інтелектуальну стимуляцію, яка необхідна для захисту від зниження когнітивної діяльності.

Останні новини:  Лікар попереджає про ознаку на шиї, яка говорить про можливу гіпертонію

На відміну від інших захисних факторів на кшталт специфічного харчування, іноземна мова залишається в нашому мозку постійно, як наголошують вчені.

Вони провели аналіз вже існуючих досліджень і виявили, що у білінгвів або людей, які однаково добре розмовляють відразу двома мовами, старече недоумство виявляє, в середньому, на 5-7 років пізніше, порівняно з тими, хто розмовляє лише однією мовою.

У ході ще одного дослідження були проведені когнітивні експерименти, які показали, що чим довше людина вивчає іноземну мову, і чим краще в ній розуміється, тим вищий рівень захисту.

Останні новини:  Довголіття: продукти, які найбільше асоціюються з «довгожителями»

Проведені дослідження однозначно припускають, що двомовність є одним із найпотужніших способів захисту проти деменції. Можна практикувати фізичні навантаження та відмовлятися від них, експериментувати з різними дієтами або змінювати роботу – все це тимчасові стимуляції для мозку. А ось іноземна мова стимулює її в постійному режимі.


uapress.kyiv.ua