Рибалка намагався зловити велику рибу, але на приманку клюнув океанічний монстр (відео)

Сьогодні,   19:31    1816

Австралієць зіткнувся з гігантським групером — рибою, яка може сягати двох метрів у довжину.

Рибалка з Квінсленда, Австралія, поділився в соцмережах відео з гігантською рибою, яку він назвав «морським чудовиськом». На його вудку клюнув гуаса, або групер, риба з родини кам’яних окунів, яка водиться біля коралових рифів і затонулих кораблів. Про це пише Mirror.

Гігантська риба, ледь не попалася на вудку рибалки з Австралії

Дін Сільвестер рибалить уже понад 35 років, ділячись своїми пригодами в морі в соціальних мережах. Свого часу він спіймав кілька величезних риб, але нещодавно він зіткнувся віч-на-віч із «морським чудовиськом».




Рибалка хотів упіймати гігантського карнакса, ще одного океанічного мешканця, якого заманюють, дражнюючи наживкою на поверхні. Гігантський каранкс водиться біля рифів Індійського і Тихого океанів, славиться своєю спритністю і міццю, полюючи на рибу, кальмарів і ракоподібних. Цих хижаків часто помічають, коли вони полюють біля поверхні, готові накинутися на наживку або приманку.

Останні новини:  На Калущині водій тікав від поліції і влаштував ДТП (ВІДЕО)

На відео видно, як біля поверхні кишить риба, готуючись заковтнути наживку, коли з’являється гігантська риба, хапаючи волосінь Діна своїми величезними щелепами.

Він написав: «Було весело, поки не з’явився цей монстр», і додав: «Дражнив гігантського каранкса, поки не з’явився цей справжній гігант океану!».

Величезна риба, як вважають, була гігантським групером, великою, повільною рибою, що мешкає в теплих прибережних водах, переважно в Атлантичному океані та Мексиканській затоці. Вона може виростати до 2,5 метрів і важити близько 360 кг.

Останні новини:  У РФ заявили про атаку дронів на аеродром в Адигеї (ВІДЕО)

Групери відомі своїми широкими тілами і потужними щелепами, харчуються рибою, ракоподібними і восьминогами. Їх часто можна зустріти поблизу коралових рифів і затонулих кораблів, які обростають коралами та приваблюють усіляку живність.

Гігантський груперFullscreen
Гігантський групер
Фото: Соцмережi

Користувачі TikTok були вражені цією зустріччю, один з них прокоментував: «О боже, це було божевілля, я не можу повірити, наскільки ці риби великі», а інший запитав: «Якого морського монстра ви виманили з глибини?!».

Деякі користувачі задалися питанням, чому гігантський групер з’являється біля поверхні, адже вони вважали, що ці істоти «харчуються донним кормом». Однак зазвичай вони зустрічаються в мілководних тропічних водах серед коралів і штучних рифів, а їхній ареал охоплює Мексиканську затоку, Флорида-Кіс, Багамські острови, більшу частину Карибського моря і узбережжя Бразилії.

Останні новини:  Морпіхи показали знищення російських дронів. ВІДЕО

Наразі вилов цього виду заборонено законодавчо, але до ухвалення зазначеної заборони його популяція швидко скорочувалася. Групери класифікуються як вид, що перебуває в критичному стані. З моменту припинення вилову популяція цієї гігантської риби вже встигла вирости; однак, за характерного для цього виду повільного розмноження, для повного відновлення популяції потрібно ще багато часу.

Цікаво, але попри свій страхітливий вигляд, групер (або гуаса) не є вищим хижаком, у нього є природні вороги серед великих риб: це барракуди, мурени, великі акули.