Люди з гіпертонією стають схильні до діабету

Сьогодні,   19:00    126

 

Терапевт назвала гіпертонію серед хвороб, що викликають цукровий діабет.

Терапевт нагадала в інтерв’ю, що розвиток цукрового діабету відбувається у тісному зв’язку з порушенням обмінних процесів в організмі: наприклад, порушуються вуглеводний чи жировий обмін. Як результат, у крові зростає рівень цукру в крові, і організму не вистачає ресурсів упоратися з небезпечним для нього відхиленням. Зокрема, це відбувається, коли організм перестає нормально реагувати на інсулін та розвивається інсулінорезистентність.

Останні новини:  Як позбутися болю в спині через неправильне сидіння

Лікар наголосила, що інсулінорезистентність може виникати як вікова проблема.

“У зрілому віці підшлункова залоза продовжує виробляти необхідний гормон (інсулін), але він не діє”, – поділилася лікарка.

Також медик звернула увагу на те, що людей можуть робити схильними до захворювання на цукровий діабет наявні у них хронічні патології. Наприклад, діабету часто бувають схильні люди з гіпертонією.

“Є ряд захворювань, які стають основою для дебюту цукрового діабету – це гіпертонія, ендокринні патології, синдром полікістозних яєчників у жінок, хвороби підшлункової залози, вірусні інфекції на кшталт краснухи, вітряної віспи і навіть грип”, – перерахувала терапевт.

Останні новини:  Різниця між верхнім та нижнім тиском важлива для здоров’я

Лікар додала, що за наявності ожиріння або в тому випадку, коли людина часто зазнає стресу, ризик перетворитися на діабетика теж стає особливо високим.


glamour.kyiv.ua