Знайдено зв’язок між високим кров’яним тиском і температурою тіла

Сьогодні,   05:11    529


Високий кров’яний тиск є поширеним станом, при якому сила тиску крові на стінки артерій занадто висока. Це поступово призводить до того, що артерії тверднуть і звужуються, а значить серцю доводиться більше працювати, щоб перекачувати кров по тілу.

В результаті підвищений тиск збільшує ризик серцевого нападу.

Нещодавно вчені виявили зв’язок між високим кров’яним тиском і температурою тіла, пише Express. Підвищення температури зазвичай свідчить про якесь порушення в організмі.

Останні новини:  Дієтолог назвала 4 звички в харчуванні, які позбавлять стрибків цукру в крові

Якщо вона нижче 38°C і піднімається рідко, то це не привід для занепокоєння, але її регулярні скачки можуть бути індикатором високого кров’яного тиску.

Відзначається, що при високій температурі тіла збільшується частота серцевих скорочень, що і призводить до збільшення кров’яного тиску. Також вчені нагадують, що воно зазвичай вище взимку, ніж влітку, так як холод викликає звуження кровоносних судин.

Останні новини:  11 несподіваних симптомів алергії, які не можна ігнорувати

Також на артеріальний тиск може впливати раптова зміна погодних умов. Найчастіше це зустрічається у людей старше 65 років. Інші сезонні причини підвищення тиску включають збільшення ваги і зниження фізичної активності, що характерно для холодної пори року.


novosti24.kyiv.ua