США витратили за рік рекордні $17,9 млрд на військову допомогу Ізраїлю

Сьогодні,   09:01    244

США витратили за рік рекордні $17,9 млрд на військову допомогу Ізраїлю

Фото: АР

Витрачені з 7 жовтня 2023 року 17,9 млрд доларів сьогодні є найбільшою військовою допомогою, наданою Ізраїлю за один рік

Ізраїль — найбільший одержувач американської військової допомоги в історії, зазначають аналітики Університету Брауна.

США витратили щонайменше 17,9 мільярда доларів на військову допомогу Ізраїлю після нападу ХАМАС, який відбувся 7 жовтня 2023 року. Про це мовиться у звіті Costs of War американського Університету Брауна.

Останні новини:  Новий уряд Японії: хто такий прем’єр Ішіба та чого очікувати Україні

Іще 4,86 мільярда доларів передали на посилення військових операцій США в регіоні після атаки 7 жовтня 2023 року. Ідеться, зокрема, про кошти, виділені на очолювану ВМС США кампанію з придушення нападів на комерційне судноплавство з боку єменських хуситів, які підтримують ХАМАС.

Ізраїль — найбільший одержувач американської військової допомоги в історії, з 1959 року США передали йому 251,2 мільярда доларів з урахуванням інфляції.

Витрачені з 7 жовтня 2023 року 17,9 млрд доларів сьогодні є найбільшою військовою допомогою, наданою Ізраїлю за один рік.

Останні новини:  Чеська ініціатива: посол розповів, скільки боєприпасів вже в Україні

Однак, це тільки частина фінансової підтримки, наданої США. На відміну від публічно задокументованої військової допомоги Україні, дістати повну інформацію про те, що США поставили Ізраїлю з 7 жовтня минулого року, було неможливо.


korrespondent.net