Зіштовхнулись близько 30 машин: під час гонки NASCAR сталась епічна аварія (відео)

Сьогодні,   09:31    820

Завал відбувся за п’ять кіл до фінішу

На одному з етапів гонок регулярного сезону гонок NASCAR Cup Series сталася справді епічна аварія. На трасі зіштовхнулися одразу 28 автівок.

Перший небезпечний інцидент стався на фініші другої стадії перегонів другого етапу другого раунду плей-офф NASCAR Cup Series сезону-2024. В ході заїзду один з гонщиків підштовхнув у драфті іншого і через це відбулося зіткнення кількох машин. У підсумку Райан Блейні та Росс Честейн зійшли з дистанції, причому машина останнього спалахнула прямо на трасі.

Останні новини:  Фермер з Одещини знайшов у полі цілий "Шахед"

Потім гонка тривалий час тривала у спокійному режимі, але за п’ять кіл до фінішу відбувся завал за участю майже всього пелотону.

Бред Кезеловскі, який підганяв у драфті Джоуї Логано, занадто сильно підштовхнув машину Остіна Сіндріка, яку тут же кинуло в «Шевроле» Ріккі Стенхауса, що йшов зовнішньою траєкторією.

У результаті сталася масова аварія, в яку, зокрема, потрапили учасники плей-офф Чейз Еліотт, Тайлер Реддік, Крістофер Белл, Алекс Боуман і Чейз Бріско.

Останні новини:  Поліцейські під розривами снарядів евакуювали мешканців Селидового (відео)

Загалом до завалу потрапили 28 пілотів — він став найбільшим в історії гонок NASCAR Cup Series на «Таладезі» після аварії 2002 року, в якій брав участь 31 гонщик. На фотофініші перемогу з перевагою 0.006 секунди завоював Ріккі Стенхаус, Бред Кезеловскі став другим, а Вільям Байрон посів третє місце.

Гонки NASCAR

Національна Асоціація перегонів серійних автомобілів або NASCAR — приватне підприємство, що займається організацією автомобільних перегонів.

Останні новини:  Безпілотники ГУР спалили російську ЗРК «Оса» за $10 млн (відео)

Асоціація проводить велику кількість різноманітних чемпіонатів (серій) та є головною санкціонуючою організацією перегонів серійних (стокових) автомобілів у США. Автомобілі, що використовуються в перегонах, так звані сток-кари (англ. stock-car) носять імена серійних автомобілів, однак вони мало схожі на них навіть з вигляду.