Високий холестерин: симптом на шкірі попередить про проблеми з судинами

Вчора,   22:31    398


При підвищеному рівні холестерину в стінках судин починає накопичуватися надлишок цієї речовини, що ускладнює кровообіг і призводить до різних ускладнень.

Одними з найсерйозніших і найнебезпечніших вважаються інсульт та інфаркт. Найчастіше немає жодних симптомів високого холестерину, і дізнатися про цей стан можна лише здавши аналіз крові. Однак у деяких випадках з’являється ознака, яка вкаже на проблему до походу до лікаря.

Останні новини:  Медики назвали способи виведення токсинів з організму курців

Йдеться про ксантоми. Це м’які жовті нарости на шкірі, які викликані відкладенням матеріалу, багатого на холестерин. Як правило, їх розмір варіюється від кількох міліметрів до кількох сантиметрів у діаметрі.

Щодо розташування ксантом, то вони можуть з’явитися в будь-якому місці на тілі. Найчастіше відкладення зустрічаються на ліктях, суглобах, сухожиллях, колінах, руках, ногах чи сідницях.

За словами лікарів, основна причина утворення ксантом у холестеринових відкладеннях у стінках судин. “Кровоток утруднений через холестерин, який може накопичуватися в стінках кровоносних судин, роблячи їх тоншим. Крім того, надлишок речовини провокує розвиток атеросклерозу, через який артерії звужуються, а кровотік уповільнюється”, – додали медики.

Останні новини:  Вчені пояснили, як сніданок пов’язаний з діабетом


uapress.kyiv.ua