Навіть мінімальне споживання алкоголю може вплинути на здоров’я серця

Вчора,   23:00    224


Серцеві та серцево-судинні захворювання поширені у Сполученому Королівстві. В результаті важливо дбати про серце, щоб воно могло працювати найефективніше і щоб загальний стан здоров’я був максимально високим.

Згідно з новим дослідженням, вживання навіть невеликої кількості алкоголю щотижня може становити ризик для серцево-судинних захворювань.

Дослідження дійшло висновку:

Останні новини:  П’ять звичок, з якими потрібно покінчити заради хорошого сну

«Споживання алкоголю у будь-яких кількостях було з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, але є помітні відмінності ризику залежно від рівня споживання».

Таким чином, це дослідження передбачає, що вживання алкоголю будь-якого рівня призводить до підвищеного рівня серцево-судинного ризику і що ризик зростає із споживанням.

Чим більше одиниць випиває людина на тиждень, тим вища ймовірність того, що у нього згодом виникнуть проблеми із серцево-судинною системою. Згодом навіть ті, хто споживає всього одну або дві пінти на тиждень, будуть наражатися на підвищений ризик серцевих захворювань.

Щодо споживання алкоголю, то NHS радить чоловікам і жінкам: «не вживати більше 14 одиниць на тиждень на регулярній основі.
«14 порцій еквівалентні шести пінтам пива середньої міцності або одній маленькій склянці вина меншої міцності».

Останні новини:  Ендокринолог назвала продукти, які завдають нищівного удару по печінці

Крім підвищеного ризику серцевих захворювань, NHS перераховує ряд умов, за яких зловживання алкоголем також може підвищити ймовірність розвитку у людини.

До таких захворювань відносяться:

• Інсульт
• Хвороба печінки
• Рак печінки
• Рак кишечника
• Рак ротової порожнини
• Рак молочної залози
• Панкреатит


uapress.kyiv.ua