Дельфіни посміхнулися для спілкування одне з одним під час гри

Сьогодні,   01:30    301

Дельфіни-афаліни посміхнулися для комунікації одне з одним під час соціальної гри, що й описали морські біологи. Посмішкою назвали вираз морди дельфінів, коли вони відкривали рота в бік іншого дельфіна. Як виявилося, посміхаються дельфіни майже завжди тоді, коли знаходяться в полі зору їхнього партнера по грі, а у третині випадків партнери відповідають такою ж посмішкою. Про це розповіли у статті журналу iScience.

Як вивчили комунікації дельфінів?

Науковці простежили за дельфінами афалінами звичайними (Tursiops truncatus) і зафіксували аж 1288 випадок, коли дельфіни посміхалися одне одному. Як виявилося, більшість таких взаємодій виникала саме під час ігор між дельфінами, а не під час поодинокої гри чи гри з якимись іншими тваринами або об’єктами.

Останні новини:  Учені створили тканину, яка може адаптуватися під будь-яку температуру

Що цікаво, дельфіни реагували на такий вираз майже блискавично — за одну секунду. А ймовірність того, що дельфін посміхнеться у відповідь була у 13 разів вищою, ніж імовірність його посмішки без такого стимулу. Науковці вважають, що цей жест виник з дії укусу та доповнює голосові сигнали, які дельфіни використовують для спілкування. Наявність такої посмішки та відповідей на неї показує здатність дельфінів до складної соціальної поведінки та координації спільних дій у цих тварин.

Останні новини:  Науковці виявили найдавніший лід в історії Землі