Путін узаконив звільнення підсудних для участі у війні проти України

Сьогодні,   08:45    316


Путін узаконив звільнення підсудних для участі у війні проти України

Російський диктатор Володимир Путін у середу підписав закон, згідно з яким підсудних можна звільняти від кримінальної відповідальності, якщо вони підпишуть контракт на військову службу або будуть мобілізовані.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

На період проходження військової служби провадження у кримінальних справах буде припинено, а запобіжний захід скасовано. 

Останні новини:  Російський додаток Rutube зник з Google Play

Також зупинення судочинства можливе щодо людей, які вчинили злочин у період проходження військової служби під час мобілізації, у період воєнного стану або у воєнний час.

Повністю звільнитися від кримінальної відповідальності підсудні зможуть після отримання держнагороди або звільнення з військової служби (за віком, станом здоров’я у зв’язку із закінченням періоду мобілізації, скасуванням військового стану або закінченням воєнного часу).

Останні новини:  У Росії збираються заблокувати месенджер Discord

Раніше російське законодавство не дозволяло укладати військовий контракт із обвинуваченими, якщо їхню справу вже було передано до суду. Можливість звільнитися від відповідальності, підписавши контракт і вирушивши на війну, мали ті, хто перебуває під слідством, але їхні справи ще не були передані до суду, або ті, хто вже засуджений.

Ув’язнених до участі у війні в Україні першим почав залучати ще 2022 року засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Згодом вербуванням зайнялося безпосередньо міноборони Росії, а саме вербування було узаконено.


ukrinform.ua

Останні новини:  В Росії засудили фельдшера за намір вступити до легіону "Свобода Росії"