Потужний тайфун паралізував Тайвань - закрили держустанови, скасували сотні авіарейсів

Сьогодні,   11:00    212


Потужний тайфун паралізував Тайвань - закрили держустанови, скасували сотні авіарейсів

На Тайвані через потужний тайфун «Кратон» у середу було оголошено вихідний день, скасовані всі авіарейси, закрито школи, офіси та фінансові ринки. В столичному регіоні Тайбеї неробочим оголошено і четвер, 3 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними тайванської влади, у зв’язку з високими ризиками спричинених тайфуном «Кратон» природних катаклізмів усі міста й округи острова оголосили середу 2 жовтня вихідним днем, закрили фінансові ринки, повністю скасували внутрішні та 246 міжнародних авіарейсів. Із небезпечних районів на півдні та сході Тайваню евакуювали більше 10 тисяч людей.

Останні новини:  Кількість жертв урагану Гелен у США сягнула понад 160 людей

Міська влада тайванської столиці Тайбея і столичного регіону, де загалом проживає понад 7 мільйони жителів, оголосила вихідним і четвер, тому всі урядові установи й заклади та головні тайванські фінансові ринки залишаться закритими другий день поспіль.

Інформація про постраждалих та завдані стихією збитки наразі не повідомляється.

Останні новини:  Після оголошення персоною нон ґрата Гутерреш засудив удар по Ізраїлю

Міністерство оборони Тайваню заявило, що перевело в підвищену бойову готовність до реагування на надзвичайні ситуації природного характеру більше 38 тисяч військових.

Високошвидкісні залізниці, головний вид транспорту на острові, продовжують функціонувати, однак істотно скоротили маршрути руху.

Водночас, найбільший у світі виробник мікросхем і головний постачальник Apple та Nvidia компанія TSMC заявила, що не очікує значного негативного впливу тайфуну на свою операційну діяльність, оскільки заводи TSMC розташовані вздовж безпечнішого західного узбережжя острова.

Останні новини:  ЄС та понад 30 країн ухвалили декларацію про підтримку відновлення України: що це означає

Фото: ЕРА


ukrinform.ua