У РФ банки забороняють відкривати більше однієї кредитної картки

Сьогодні,   13:02    212

У РФ банки забороняють відкривати більше однієї кредитної картки

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Банки РФ ввели заборону на видачу клієнтам більше однієї кредитної картки

Банки обмежили видачу кредитних карток в одні руки через посилення вимог Центробанку щодо дотримання показника боргового навантаження

Два найбільші держбанки РФ — ВТБ та Банк Росії — ввели заборону на видачу клієнтам більше однієї кредитної картки. Інші банки також вводять аналогічну заборону. Про це повідомляє The Moscow Times.

Останні новини:  В Росії засудили фельдшера за намір вступити до легіону "Свобода Росії"

Як зазначили у Т-банку, в них можна відкрити тільки одну кредитну картку однієї програми лояльності. В ОТП банку через консервативну ризик-політику теж оформляють тільки одну кредитку. В Альфа-банку і Уралсибі можуть видати одному клієнту не більше двох кредиток. У МТС-банку і Зеніті допускають видачу більше однієї картки і не збираються вводити обмеження.

Останні новини:  Кремль наказав медіа обходити тему підвищення витрат на війну

На споживчі кредити клієнтам з ПДН вище 80% має припадати 3% від загального обсягу видач замість чинних 5%. Частка позик з ПДН у діапазоні від 50 до 80% має скоротитися з 20 до 15%.

Також припинила обслуговування російських карток Мир і Вірменія. Користувачам стали недоступні оплата в POS-терміналах та зняття готівки в банкоматах інших банків.

Останні новини:  Російський додаток Rutube зник з Google Play


korrespondent.net