Які захворювання переносять комарі

Сьогодні,   17:30    279

Комарі – це не просто настирливі комахи, які порушують ваш спокій. А від їхніх укусів можна отримати не лише свербіж та почервоніння. Ці кровопивці є переносниками багатьох небезпечних захворювань, які можуть серйозно зашкодити здоров’ю людини.

Журналісти «Наше місто» запитали у експерта з інфекційних хвороб з Дніпра про найпоширеніші недуги, що передаються комарами, та про те, як захистити себе та своїх близьких.

Останні новини:  Науковці дослідили уламок НЛО, знайдений у США
Владимир Чумак, врач-инфекционист из Днепра.
Володимир Іванович – експерт по інфекційним хворобам.

– Одне з таких захворювань – дирофіляріоз, це коли під шкірою розвивається глистова інвазія, – сказав Володимир Іванович – експерт по інфекційним хворобам. – Ця хвороба підступна не лише в плані діагностики. Адже доволі важко видалити таку інвазію з організму людини. Це відбувається виключно хірургічним шляхом, в залежності від того, де глист зупинився під шкірою пацієнта. Наступним захворюванням, яке можуть переносити комарі, є малярія. На сьогоднішній день в Україні не зафіксовано вогнищ малярії. Іноді реєструються випадки хвороби, яку завезли з інших країн.

Насправді перелік захворювань, які переносять комарі, доволі великий.  Вони є розповсюджувачами вірусу Зіку, тифу, викликають жовту лихоманку. Також комарі можуть спровокувати алергію, яка в особливо небезпечних випадках може спричинити кропив’янку, екзему і навіть задуху. Крім того, деякі види комарів здатні переносити відразу кілька інфекцій. Звичайно, таке зустрічається дуже рідко.

Останні новини:  В Італії знайшли стіну, пов’язану з повстанням Спартака
Комарі – переносники багатьох небезпечних захворювань

Найкращий спосіб вберегти себе від цих хвороб – попередити укуси комарів. Рекомендується носити одяг, що закриває тіло, використовувати репеленти та встановлювати москітні сітки на вікнах. У випадку виникнення будь-яких незвичних симптомів не займатися самолікуванням та звертатися до сімейного лікаря.