Секрет довголіття: чому японці не вживають молочку

Сьогодні,   12:30    363

Молочні продукти в Японії не користуються особливою популярністю, водночас японці лідирують у світі за тривалістю життя. Докладніше ми розповімо, як це пов’язано з молочними продуктами.

Молоко та продукти з нього не входять до традиційної японської кухні. Однією з причин цього є кліматичні умови, які не дозволяють повноцінно займатися скотарством, щоб запустити виробництво молока.

Другою причиною, чому японці не цінують молочні продукти так, як українці, стало дослідження, яке було проведено ще 1981 року. Його результати показали, що 90% азіатів не засвоюють лактозу. Пов’язано це з тим, що їхні тіла не виробляють достатньої кількості ферменту, який потрібний для розщеплення лактози. Тому, після вживання молока та інших молочних продуктів азіати відчувають дискомфорт у шлунку та інші проблеми із травленням.

Останні новини:  Науковці зберегли геном людини на особливому кристалі, що може пережити мільярди років

Чим у Японії замінили молочку

Популярне місце молочки у них займають соєві боби, морепродукти, рисова локшина, зелений чай та інші продукти, які є традиційнішими і поширенішими для Японії. Вони також багаті білками, мінералами і вітамінами, які потрібні для здоров’я організму.

У чому секрет довголіття японців

Вчені стверджують, що саме через свою особливу дієту японці є найбільшими довгожителями на планеті. Японець порівняно з представниками інших країн, щоденний раціон включає їжу з невеликим вмістом цукру і жирів. Ці насичені продукти замінюються великою кількістю фруктів, овочів, морепродуктів та риби. Тому всі потреби організму у важливих поживних речовинах задовольняються та мінімізується ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших хронічних захворювань.

Останні новини:  Скільки на нашій планеті залишилося чистого повітря