Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

Сьогодні,   17:00    157

Акуратний манікюр завжди покращує настрій. Проте не завжди для охайного вигляду нігтів потрібно записуватися до салону, адже багато жінок доглядають за ними в домашніх умовах.

Для цього потрібно поправктикуватися, але результат точно того вартий. Woman and Home поділився порадами від професіоналів щодо догляду за нігтями.

Підготовка перед початком манікюру

Почніть з підпилювання нігтів: виберіть потрібну форму, а потім відшліфуйте пилкою краї нігтів. Наступним кроком буде догляд за кутикулами – їх потрібно відсунути, використовуючи, наприклад, апельсинову паличку.

Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

Далі йде шліфування поверхні нігтів, щоб видалити верхній прошарок. Це допоможе лаку краще триматися. Потім нігті варто протерти від пилу перед нанесенням бази. Тепер можна переходити до фарбування. Якщо ви використовуєте традиційні лаки, слід дати нігтям 5 хвилин висохнути, перш ніж наносити другий шар кольору.

Тримайтеся якомога далі від води відразу після манікюру

Останні новини:  Яка твоя суперсила по гороскопу: рейтинг найсильніших знаків зодіаку

Що стосується гелю та інших видів манікюру з ультрафіолетовою обробкою, експерт радить утриматися від впливу води на нігті принаймні кілька годин після манікюру, щоб лак повністю затвердів.

Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

По можливості надягайте рукавички

«Хімічні речовини, що містяться в повсякденних побутових мийних засобах, також можуть вплинути на довговічність лаку для нігтів, тому, якщо це можливо, надягайте рукавички, роблячи домашню роботу», – говорить експертка з манікюру Крістен Вайт. Навіть якщо це всього лише кілька тарілок, все одно краще подбати про захист покриття.




Ніколи не пропускайте масло для кутикули

Останні новини:  Для чого потрібен лимон у ванній кімнаті

Масло для кутикули – найкращий друг манікюру. Експерти радять використовувати його щодня, щоб підтримувати нігті міцними та здоровими.

Не здирайте лак самостійно

Не варто здирати лак, якщо він відбився чи почав тріскатися. Разом із кольором можна пошкодити нігтики, що призведе до їхньої ламкості в майбутньому.

Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

Вибір кольору

Деякі кольори лаку для нігтів носяться довше, ніж інші. За слова спеціаліста, блискучі лаки для нігтів, як правило, тримаються довше (тому їх складніше видалити!), а нюдовий лак є чудовим вибором, оскільки він, як правило, менш помітний, якщо зʼявляється маленька тріщинка.

Останні новини:  Як освіжити шпалери за допомогою зубної пасти: простий лайфхак

Швидко реагуйте на тріщини та відшаровування

Коли лак починає відколюватись, манікюр ще можна врятувати. Для початку треба підпиляти край, щоб згладити його, і нанести тонкий шар зверху, щоб захистити манікюр від подальшого відшарування.

Виберіть форму нігтів, яка не потребує постійного догляду

Вибір форми нігтів також може визначити, наскільки довговічним буде манікюр. Якщо ви виберете форму, яка менш схильна до пошкоджень, наприклад округла або овальна, то манікюр триматиметься довше.

Як зробити ідеальний манікюр вдома: 9 порад від експертів

Виберіть гель-лак або акрил

Якщо ви шукаєте манікюр, який гарантовано носитиметься не один тиждень, оберіть гель-лак чи акрил. Вам знадобиться лампа з ультрафіолетовим світлом і спеціальні матеріали, але така домашня процедура може замінити салонну.