ОАЕ отримали статус головного оборонного партнера США

Сьогодні,   14:21    234

ОАЕ отримали статус головного оборонного партнера США

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден і президент Об’єднаних Арабських Еміратів шейх Мохамед бін Заєд Аль Нахаян

Лідери домовилися про подальше зміцнення співпраці у таких високотехнологічних галузях, як космічні дослідження, чиста енергетика та штучний інтелект.

Президент США Джо Байден оголосив Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) головним оборонним партнером Сполучених Штатів після переговорів з президентом ОАЕ шейхом Мохамедом бін Заєдом Аль Нахаяном.Про це у понеділок, 23 вересня, пише Reuters.

ОАЕ стало другою країною, після Індії, якій було надано такий статус.

Останні новини:  Ізраїль уразив понад 300 цілей у Лівані

«Ця стратегічна співпраця відкриває нові можливості для глибшої військової координації, зокрема спільні тренування, військові навчання та інші форми співпраці», — вказує агентство з посиланням на Білий дім.

Відомо, що статус головного оборонного партнера дозволить Сполученим Штатам і ОАЕ тісніше співпрацювати в оборонній сфері, розширюючи як двосторонні ініціативи, так і багатонаціональні операції.

«Це відображає бажання обох сторін зміцнити безпеку в нестабільному регіоні Близького Сходу, особливо на тлі військових конфліктів і загроз з боку терористичних угруповань», — додає Reuters.

Останні новини:  Несумісно з моєю особистою позицією – Шольц забороняє дальні удари по РФ

Відомо, що однією з ключових тем переговорів між Байденом і шейхом Мохамедом була ескалація конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС в Газі. Обидва лідери закликали до «термінової та безперешкодної» доставки гуманітарної допомоги в Газу, щоб допомогти цивільному населенню, яке потерпає від військових дій. У спільній заяві після зустрічі було підкреслено важливість припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС.

Останні новини:  У Нідерландах «прощальна вечірка» Рютте коштувала близько €150 тисяч

Поряд з обговоренням військових і гуманітарних питань, лідери домовилися про подальше зміцнення співпраці у таких високотехнологічних галузях, як космічні дослідження, чиста енергетика та штучний інтелект.

«ОАЕ вже має амбітні плани в цих напрямках і привертає увагу таких глобальних гравців, як Китай, однак поглиблення партнерства з США надасть нові можливості для розвитку цих сфер», — зауважує агентство.

korrespondent.net