Соціальний фактор, який також шкідливий для здоров’я, як куріння

Сьогодні,   16:31    123

 

Забудьте про дієти та фізичні вправи. Хороші відносини можуть бути настільки ж важливими для ризику серйозних проблем зі здоров’ям, таких як інсульт і рак.

Незалежно від того, чи є у вас чудовий, підтримуючий партнер чи найкращий друг, який завжди готовий вислухати, соціальні відносини відіграють ключову роль не тільки у вашому психічному, а й у фізичному здоров’ї. Насправді, нове дослідження показало, що погані стосунки можуть бути такими ж небезпечними для ризику захворювань, як діабет, інсульт та рак, як куріння.

Останні новини:  Дієтологиня назвала корисні властивості вживання лаванди

Коли ми говоримо про медицину способу життя, ми часто говоримо про п’ять із шести стовпів. Ми говоримо про фізичну активність, харчування, сон і стрес, а також про речовини, але часто забуваємо говорити про відносини.

У той час як усі ці речі мають вирішальне значення для розгляду, відносини можуть бути такими ж «важливими».

Останні новини:  Названі прості способи полегшити біль в ногах

Дослідницька група виявила, що погані стосунки з партнерами, сім’єю, друзями та навіть колегами по роботі можуть бути такими ж шкідливими для здоров’я, як куріння, алкоголь та ожиріння.

Чим гірші ці відносини в 40-50 років, тим вищий ризик розвитку низки захворювань, включаючи діабет, високий кров’яний тиск, хвороби серця, інсульт, хронічну обструктивну хворобу легень (ХОЗЛ), астму, остеопороз, артрит, рак, депресію та занепокоєння, пізніше в житті.

Останні новини:  Названа небезпека солі для серця

«Вони виявили, що ті, хто має задовільні відносини, мають менший ризик захворіти на ці типи захворювань».


glamour.kyiv.ua