Кремль відреагував на вибухи пейджерів у Лівані

Вчора,   07:21    7553

Кремль відреагував на вибухи пейджерів у Лівані

Фото: Getty Images

Дмитро Пєсков закликав «розібратися з цією ситуацією»

У Москві заявили про «черговий акт гібридної війни проти Лівану», від якого начебто постраждали «ні в чому не винні люди».

Хвиля детонацій пейджерів у Лівані веде «до ескалації напруженості» в регіоні, який перебуває «у вибухонебезпечному стані». Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у середу, 18 вересня.

«Те, що відбулося – чим би це не було – воно, безумовно, веде до ескалації напруженості. І регіон сам по собі перебуває у вибухонебезпечному стані, і, звичайно, подібна подія, кожна з них здатна стати тригером для виходу ситуації з-під контролю», – сказав він.

Останні новини:  Росія запустила ракету Ангара з військовими супутниками

Пєсков закликав «розібратися з цією ситуацією».

«Безумовно, ми вважаємо, що має бути проведене абсолютно досконале розслідування цієї події, мають бути встановлені причини події, обставини події та визначені ті, хто стоять за цими масовими вибухами засобів зв’язку. Після цього це має стати предметом для вивчення фахівцями, щоб вжити заходів щодо виключення подібних ризиків у нас чи в інших місцях», – додав речник Кремля.

У свою чергу МЗС РФ «рішуче засудило» масовий підрив пейджерів у Лівані.

Останні новини:  Пожежа на складах у Тверській області: з'явились супутникові знімки

«Розглядаємо подію як черговий акт гібридної війни проти Лівану, від якого постраждали тисячі ні в чому не винних людей. Як видається, організатори цього високотехнологічного нападу цілеспрямовано домагалися розпалювання масштабної збройної конфронтації, прагнучи спровокувати велику війну на Близькому Сході», – йдеться у заяві представника МЗС РФ Марії Захарової.

Вона наголосила, що російська сторона «рішуче засуджує безпрецедентну атаку на дружній Ліван та його громадян, яка є грубим порушенням його суверенітету і є серйозним викликом міжнародному праву з використанням неконвенційної зброї».

Останні новини:  WSJ: Путін перебуває під тиском

У свою чергу Хезболла пообіцяла «мститися Ізраїлю» за вибухи пейджерів.


Пейджер  це бездротовий телекомунікаційний пристрій, який приймає та відображає повідомлення. Бойовики Хезболли використовували пейджери як низькотехнологічний засіб зв’язку, щоб уникнути відстеження з боку Ізраїлю.





korrespondent.net