Син Дональда Трампа та один із ключових радників його кампанії, Дональд Трамп-молодший, а також незалежний екскандидат у президенти Роберт Кеннеді-молодший, що публічно підтримав Трампа, заявили про необхідність прямих переговорів Вашингтона й Москви для припинення війни в Україні. Їхня колонка опублікована у виданні The Hill.

Аргумент Трампа-молодшого й Кеннеді-молодшого зводиться до того, що відсутність реакції Росії на перетин попередніх «червоних ліній» – від ударів по «території Росії» (включно з Кримом) до поставок F-16 – є «стриманістю» Кремля, а не проявом слабкості.

Останні новини:  Влада Вірменії заявила про спробу держперевороту з російським слідом

«Яструби в адміністрації Байдена, здається, забули, що Росія – ядерна держава… Путін неодноразово давав зрозуміти, що Росія застосує ядерну зброю за крайніх обставин», – пишуть представники кампанії Трампа, нагадуючи слова Путіна про застосування ядерної зброї у відповідь на «загрозу територіальній цілісності» РФ.

Політики вважають, що в разі, якщо адміністрація Байдена вирішить дозволити далекобійні удари ракетами по цілях на території Росії, це спровокує ядерну війну.«Між запуском американських ракет вглиб російської території і ядерним обміном не залишилося жодного кроку. Ближче до цієї межі вже не підійти. І заради чого? Щоб «послабити Росію”? Щоб контролювати українські корисні копалини? Жоден життєво важливий американський інтерес не стоїть на кону», – вважають Трамп– і Кеннеді-молодші.

Останні новини:  ФРН виділяє €50 млн на лікування поранених бійців

Фактичні представники кампанії Трампа також вважають «абсурдною» думку, що російські війська можуть вторгнутись на територію країн НАТО, яку навела на президентських дебатах Камала Гарріс.

«По-перше, Росія ледве може вирвати кілька областей у України, яка аж ніяк не належить до великих європейських держав. По-друге, Росія з самого початку чітко визначила свої цілі війни – насамперед, нейтралітет України і зупинку розширення НАТО на схід», – такі аргументи вони пропонують на користь цієї позиції.




Також Трамп-молодший та Кеннеді-молодший закликають до «деескалації цього конфлікту» шляхом прямих переговорів США та Росії, нагадуючи про обіцянку Дональда Трампа «покласти край» війні в Україні до вступу на посаду в разі перемоги на виборах.

Останні новини:  В Ізраїлі заявили про нову фазу війни

expert.in.ua