Чому ДВЗ у гібридах може зношуватися швидше

Вчора,   15:00    438

Гібридні автомобілі, на відміну від повних «електричок», надають власнику більше свободи, адже при закінченні заряду батареї включається бензиновий двигун. Проте є одна проблема – ДВЗ у гібридних системах можуть зношуватися швидше ніж у класичних паливних схемах.

Якісне обслуговування гібрида – доволі дороге задоволення. Річ у тім, що виробники з інженерних міркувань переводять допоміжні агрегати, такі як кондиціонер, підсилювач гальм і керма, стартер і так далі з 12 вольтів, на високовольтну батарею, яка може видати й понад 500 вольтів. Відповідно, змінюються вимоги до рідин, переважно у бік зменшення електропровідності.

Останні новини:  Власники нових кросоверів BMW X1 у США подали в суд на виробника

У гібридах, так само як і в електромобілях, використовуються спеціальні антифризи, трансмісійна та гальмівна рідина, олива для кондиціонера. Батарея гібрида включена в контур охолодження двигуна, але антифриз такої системи виконує спеціальні вимоги щодо сумісності з матеріалами та вкрай низькою електропровідністю.

Окремо про двигун. Вся філософія гібрида підпорядкована економії пального, але не на шкоду комфорту та ресурсу. Не можна взяти ДВЗ від першої-ліпшої бензинової машини. Він не витримає режиму роботи, де двигун включається по команді комп’ютера та працює недовго, іноді навіть не виходячи на робочий тепловий режим. Через постійні запуски підвищеним навантаженням і зносу піддається як стартер, так і всі деталі тертя.

Останні новини:  В Україну привезли розкішний електрокросовер Maybach

Щоб мінімізувати знос і витрату пального, виробники використовують вкрай малов’язкі оливи, які завдяки швидкому прокачуванню дуже швидко створюють тиск і міцну змащувальну плівку на поверхнях тертя.

Гібриди – наше сьогодення та майбутнє. У короткостроковій перспективі вони точно більш утилітарні ніж «електрички», і хоч ДВЗ там не великий, і місцями грає допоміжну роль, не варто забувати про те, що це повноцінний двигун, який відчуває навантаження ледь не більші, ніж мотори в традиційних автомобілях. Його капремонт не буде дешевшим, тому своєчасне обслуговування ДВЗ у гібридах вкрай важливо.

Останні новини:  Kia анонсує футуристичного конкурента Volkswagen ID.Buzz і Ford Transit: перші зображення нового PV5


avtomir.ua