Господині розповіли, як попрасувати одяг без праски

18.09.2024   23:00    271
У нестандартній ситуації, коли немає домашніх приладів чи відключилася електрика, погладити одяг також можна і зовсім нескладно. Виручать домашні засоби і перевірені досвідченими господинями хитрощі.

Нагрітий посуд

Найпростіший і доступніший спосіб погладити без праски – скористатися залізним кухлем із гарячою водою. Так робили наші пращури ще до появи праски. Достатньо приготувати окріп, заповнити кухоль до половини і гладити.

Якщо є металева каструля з чистим дном без гару, потрібно закип’ятити в ній воду і злити. Посудом скористатися як праскою. На жаль, стінки швидко остигають, і нагрівання доведеться повторити.

Пар

Високі температури здатні розгладжувати текстильні матеріали. Контакт із гарячою підошвою праски успішно замінює пару, що особливо актуально для делікатних тканин, наприклад тюлі.

Розправити легкий одяг, сорочку або куртку допоможе гаряча вода та лійка для душу. Її потрібно розташувати так, щоб потік був спрямований на стіну чи горизонтальну поверхню. Одяг помістити на плічка і підвісити за кронштейн. Важливо, щоб потік води чи бризки не потрапляли на тканину. Двері душової кабіни та приміщення щільно зачинити. У вологій хмарі потримати 10-20 хвилин. Після цього кран вимкнути, а річ надіти і не знімати до висихання. Спочатку буде некомфортно, але ефективно. Перевага методу полягає в тому, що пар завжди постійної температури.

Останні новини:  7 простих звичок для краси та молодості від італійок

За відсутності душу, наповніть ванну гарячою водою і повісьте над нею текстиль. Пар розм’якшить волокна, і заломи розійдуться. Звичайна процедура триває пів години.

Надати парадний вигляд речі невеликого розміру здатний пар з чайника. Достатньо помістити виріб над носиком з паром, що з нього виходить. Однак слід бути обережними, щоб не обпектися. Недолік способу – доведеться кілька разів підігрівати вміст.

Останні новини:  Ефективний метод швидко випрати старі подушки

Оцтовий розчин

Оцет розбавити водою в рівних кількостях. Отриманий склад помістити в розпилювач. Одяг повісити на плічка або розкласти на столі. Поступово обробити розчином до зволоження тканини. Дочекатися висихання у природних умовах. Таким чином можна випрямляти фіранки, помістивши їх прямо на карниз.




Є ще не менш ефективний спосіб “хімічного” прасування. Необхідно змішати в рівних частинах оцет 9%, холодну воду та кондиціонер для білизни або ополіскувач. Компоненти ретельно перемішати до однорідності. Розпорошити на одяг рівним шаром. Після висихання речі складки зникнуть без сліду. Варто зазначити, що розчин не залишає плям, тому турбуватися не доведеться.

Останні новини:  Від яких звичок з прибирання слід терміново відмовитися, бо вони приносять шкоду

Власна вага

Вирівнювання тканини під власною вагою або метод “гладкого сушіння” відрізняється простотою та ефективністю. Вологу після прання сукню або штани підвісити та зафіксувати положення. Помістити в добре провітрюване приміщення до висихання. Під впливом сили тяжкості нерівності на тканини розійдуться.