Експерт розповів, як зберегти двигун, якщо закипів антифриз

18.09.2024   21:00    362

Насправді закипання антифризу – це досить поширена проблема, з якою можна зіткнутися будь-якої миті. Особливо, якщо в експлуатації знаходиться машина у поважному віці та з серйозним пробігом. Саме собою це негативне явище до тяжких наслідків не призведе, якщо вчасно помітити проблему та почати оперативно діяти. В іншому випадку можна потрапити на заміну ГБЦ, а також прокладок та інших гумових ущільнень.

Чому в автомобілі може закипіти антифриз? Тут все досить просто, оскільки подібне явище завжди пов’язане з некоректною циркуляцією рідини за системою, утворенням повітряних пробок, а також сильним забрудненням радіатора. Крім того, антифриз часто закипає через порушення умов циркуляції, коли, наприклад, рідина ганяється тільки по малому колу всередині двигуна і не проходить у зовнішній для належного охолодження, що може бути пов’язане зі збоєм електроніки та виходом з ладу термостата.

Останні новини:  Рідкісний автомобіль під назвою «Сонячний вогонь» помічено в Києві

Також проблема може ховатися в непрацездатності вентилятора, який включається в роботу в крайньому випадку, за умови, що антифриз не встигає охолоджуватися належним чином. Подібне часто спостерігається у пробках і під час їзди у місті у сильну спеку. Тож які дії на цей випадок потрібні від автомобіліста? По-перше, помітивши, що стрілка на панелі приладів пішла в червону зону, необхідно негайно завершити рух і з’їхати на узбіччя.

Глушити двигун у цьому випадку не слід, адже саме тому виникають супутні проблеми. Потрібно негайно організувати умови, за яких двигун отримає додаткове охолодження. Відкривається капот, а також включається штатний обігрівач салону на максимум. Це дозволяє знизити температуру охолоджувальної рідини до прийнятного значення і відвести стрілку термометра з червоної зони. Після цього вже можна глушити двигун і розпочинати пошук проблеми.

Останні новини:  Для десятки електромобілів: Geely шукає місце для будівництва сучасного заводу в Європі

Насамперед перевіряється вентилятор. Це можна зробити шляхом замикання контактів або за допомогою зняття відповідного запобіжника. Якщо ви не можете розібратися з проблемою самостійно, слід звернутися до найближчого хорошого сервісного центру. Тут постає питання, чи можна продовжити рух своїм ходом чи необхідно викликати евакуатор? Все залежить від обставин, адже за наявності багатокілометрової пробки до сервісу велика ймовірність того, що перегрів відбудеться повторно. Якщо на дорозі небагато машин і їхати недовго, то можна вирушити і своїм ходом, попередньо давши охолонути двигуну.





wheel-news.com

Останні новини:  Renault презентував концепт фургона Estafette