7 випадків, коли водії "вбивають" двигун, змінюючи моторне мастило

Вчора,   13:31    1468

Заміна оливи може здаватися тривіальним завданням, що спонукає багатьох водіїв проводити її самостійно. Олива та фільтри легко доступні, і на перший погляд все має йти гладко. Експерт порталу ampercar.com розповів, коли навіть при використанні високоякісних розхідників можна зіткнутися із серйозними проблемами та нашкодити двигуну.

Перелив масла – це не просто дрібна помилка, а потенційна загроза для двигуна. Якщо рівень мастила занадто високий і колінвал починає стикатися з ним, це може спричинити спінювання масла, його загустівання та видавлювання сальників. Який рівень масла буде критичним, залежить від конкретного двигуна, тому завжди це перевіряти.

Останні новини:  Сherry готує кросовер Tiggo 7 Sport, схожий на Range Rover

При заміні мастила деякі автомобілісти не зливають “відпрацювання” через спеціальний отвір у піддоні, а відкачують її за допомогою саморобних пристроїв. У такому випадку в двигуні може залишатися старе мастило, що, своєю чергою, призведе до проблем.

І ще один важливий нюанс: недосвідчені автомобілісти при зливі мастила можуть відкрутити пробку на коробці передач, а не на двигуні. Неправильна дія може залишити коробку без масла, а ДВЗ може отримати зайві літри мастила, що призведе до серйозних проблем.

Небезпеки, пов’язані з неправильною заміною масла, можуть бути підступнішими, ніж здається на перший погляд. Один із таких сценаріїв – якщо зливна пробка закручена нещільно. Щоб уникнути цієї потенційної катастрофи, необхідно ретельно перевіряти рівень оливи після заміни.

Останні новини:  Електричний Mini Cooper JCW розкрили до офіційної прем’єри

Також не варто недооцінювати ризик неправильного встановлення масляного фільтра. Якщо фільтр встановлено некоректно, це може призвести до витоку масла. Особливу увагу слід приділити змащуванню гумового кільця ущільнювача, щоб забезпечити герметичне з’єднання і спростити його наступну заміну.

Під час робіт із заміни оливи рекомендується закрити кришку маслозаливної горловини. Відкрита горловина не прискорює процес зливу оливи, але може стати джерелом попадання пилу та сміття в двигун, що здатне завдати серйозної шкоди мотору.

Останні новини:  Три провокаційних запитання від поліції, через які водіям загрожують штрафи: як реагувати

Інтервал заміни масла не є фіксованим і варіюється в залежності від безлічі факторів: типу двигуна, масла, типу поїздок (міські або трасові) і стилю водіння. Тому, щоб продовжити ресурс двигуна, рекомендується скорочувати встановлений виробником інтервал до 7-8 тисяч км пробігу.





Аmpercar.com