Як і коли правильно стригти газонну траву

04.09.2024   21:00    428

Догляд за газоном полягає в своєчасному прибиранні, прополюванні, поливі, аерації та косінні. Від цих робіт залежить вигляд гарного зеленого шару трави. Якщо цього не виконувати, привабливої галявини не буде. В цій статті розглянемо детальніше принципи косіння газону.

Як правильно стригти

Найперше потрібно придбати зручний та надійний інструмент. Ним і працювати легше, і задоволення тоді більше від результату.

Останні новини:  Названо найважливіший компонент романтичних відносин

Весною та на початку літа газон потрібно стригти один раз на 7 днів. Коли в липні стоїть спека, тоді потрібно косити раз в 10 днів. В вересні можна перейти на стрижку 1-2 рази на місяць.

Першу стрижку потрібно проводити, коли трава піднялася на висоту 8-10 см. Зверніть увагу, що 6 см треба залишити. Зрізають тільки верх.

Останні новини:  Перевірено прості методи, як швидко зняти старі шпалери

Траву стрижуть, коли вона суха. В іншому випадку ви побачите, що газон став нерівний. Загалом, якщо ґрунт вологий, краще не стригти газон. Є ризик, що ви продавите поверхню. Після завершення газон треба полити водою.

Останній раз зелену галявину скошують наприкінці вересня, коли температура повітря тримається не більше +10 градусів. Якщо в цей період ви пострижете траву більше, ніж на 8 см, то є ризик її замерзання. І ніколи не стрижіть мокру траву електроінструментом. тільки суху.

Останні новини:  Дизайнери назвали головні інтер’єрні тренди на найближчі роки