Що слід знати про обрізання жасмину: проведення процедури восени

31.08.2024   23:41    278

В садах багатьох квітникарів можна зустріти рослину, яку власник гордо кличе жасмином. Насправді цей кущ, усипаний білими та ароматними квітами, називається чубушником, але, ймовірно, через милозвучність, частіше використовується перший варіант.

Подробиці

Що ще слід знати про цю рослину?

Напевно, те, що особливого догляду жасминові кущі не потребують. Головне, про що не можна забувати, якщо ви хочете і далі насолоджуватися п’янким ароматом і ніжним цвітінням, так це обрізання.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Ця процедура по відношенню до жасмину може мати кілька видів.

Так, садівники розрізняють санітарну та формуючу обрізку, а також операцію, яка проводиться після цвітіння, і, звичайно ж, осінню. Про останню і йтиметься далі.

Тут також немає нічого складного – восени доведеться видалити гілки, яким виповнилося понад 5 років. Крім цього, ліквідації підлягають хворі та пошкоджені гілки.

Пам’ятайте: обрізати секатором цей кущ необхідно тоді, коли стовпчик термометра за вікном не опускається нижче за відмітку 10 градусів тепла.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

В іншому випадку в результаті обрізки ви ризикуєте нанести рослині велику кількість пошкоджень, оскільки кора в цей період стає крихкою. Більше того, навряд чи рани жасмину зможуть затягтися до холодів.