Кожні 7-9 днів обприскую цим дивом огірки, а вони пруть і пруть

01.09.2024   10:12    165

Огірки, як і будь-яка інша культура на городі, потребують до себе уваги й догляду. Розповідаємо про найкраще літнє добриво для рослини, яке покращить врожайність.

Хоча багато городників називають огірки спокійною культурою, яка не вимагає до себе багато уваги, насправді все по-іншому. Особливо наприкінці літа у ґрунті залишається доволі мало живлення, а хвороби й шкідники активізуються. У результаті рослина починає жовтіти та сохнути, припиняє плодоношення. Це означає, що у догляді багато помилок.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Найкраще добриво для огірків

Використовуйте перевірені часом настої для обприскування рослини. Наприклад, часниковий настій захистить огірки від шкідників і хвороб. Готують його просто – 40 грамів подрібненого часнику заливають 1 літром води. Настоюйте розчин протягом 2 діб, а потім розведіть у пропорції 1 до 10. Використовуйте для обробки по листку.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт

Експерти розповіли, яке добриво найкраще використовувати для удобрення огірків влітку

Настій із кропиви – ще один ефективний спосіб захистити та підживити рослину. 1 кілограмі рослини потрібно подрібнити та змішати з 10 літрами води. Після цього залиште отриману суміш настоюватись протягом тижня, помішуючи кожного дня. Потім розбавте все водою 1:10 та використовуйте для збагачення ґрунту азотом та іншими корисними речовинами.

А ось звичайна зеленка, яку можна знайти у кожній аптечці, зробить справжнє диво. На 10 літрів чистої води потрібно додати 10 крапель зеленки та розчинити у воді. Обприскайте рослини, аби захистити їх від настання грибкових захворювань влітку та восени.

Останні новини:  Кращі методи боротьби з попелицею
Експерти розповіли, яке добриво найкраще використовувати для удобрення огірків влітку

Експерти радять активно використовувати такі три розчини та чергувати їх між собою. Ви можете зупинитись на двох варіантах, а можете використовувати всі 3.






noviydoctor.com