Чудо-зілля під огірки, і вони віддячили щедрим врожаєм

31.08.2024   14:25    369

Також добриво

стане відмінною профілактикою від таких хвороб рослин, як фітофтора, борошниста роса та пероноспороз, а також стимулюватиме ріст рослини за рахунок великої кількості енергії та підвищить рівень солодощі в майбутніх огірках.

Застосовувати підживлення необхідно на стадії плодоношення одноразово на початку серпня, коли кущ уже значно виснажений після першої хвилі огірків і потребує додаткового заряду бадьорості. До складу підживлення входять три прості інгредієнти, які є на будь-якій кухні — харчова сода, сіль та цукор.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома
Городники назвали рецепт добрива для огірків

Цукор, як відомо, — це найкраще джерело глюкози, а глюкоза — це енергія для всіх живих істот. Отримуючи дозу глюкози, кущ оптимізує всі свої процеси, починає раціонально витрачати енергію та спрямовує її на зав’язування і дозрівання нових плодів, щоб залишити потомство.

Сіль у складі цього добрива є не тільки захисником від деяких видів шкідників, але й потужним стимулятором, що сприяє утворенню цукристих і солодких плодів. Сіль використовують навіть як самостійне підживлення для томатів і перців, але й на огірках у такій комбінації вона дає чудовий результат.

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі

Харчова сода, своєю чергою, має унікальний спектр дії. Вона розкислює ґрунт, покращує засвоюваність мікроелементів та допомагає у профілактиці грибкових інфекцій. Головне — не переборщити з дозуванням.

На один літр води беремо дві столові ложки харчової соди, одну столову ложку цукру та одну столову ложку кухонної солі. Розмішуємо розчин до повного розчинення всіх інгредієнтів і вносимо під кожен кущ по півлітра цієї суміші!

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів



noviydoctor.com