Розумні дачники вирощують ці 3 сорти огірків

27.08.2024   06:31    1272

Правильно обраний сорт – запорука щедрого та смачного врожаю. Розповідаємо, на які види огірків потрібно звернути увагу для найкращого результату.

На сьогодні існує так багато сортів і гібридів огірків, що городника дуже легко “загубитись” у такому розмаїтті. Відрізняються вони типами запилення, сортовими особливостями, а також термінами, коли можна збирати перші плоди. Втім, у виборі важливо враховувати і власні потреби, яких ви очікуєте від обраного сорту огірків.

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі

Найкращий сорт огірків

Огірок належить до категорії найпопулярніших овочів. Селекціонери багато років поспіль вивчають цю культуру та намагаються вивести ідеальні різновиди. Експерти рекомендують звернути уваги на сорт “Герман”. У нього чудовий смак, а також високі показники врожайності.

Агрономи назвали найкращий сорт огірків, який легко росте та дає щедрий врожай

Крім того, він невимогливий у догляді, а вирощувати його можна і на грядці, і в теплиці. Такому сорту огірків не потрібне запилення, а плоди досягають розмірів до 10 сантиметрів. Вони довго лежать і не починають псуватись. Ви можете використовувати їх для приготування свіжих салатів чи консервацій.

Сорт огірків “Кущовий” обирають заради врожайності – з куща ви можете збирати до 6-7 кілограмів огірків. Цей сорт є бджолозапильним жіночого типу цвітіння. Гілки в нього короткі – розміри досягають не більш як 70 сантиметрів. А ось плоди досягатимуть розмірів до 12 сантиметрів. Їхня особливість – тонка та солодка шкірка.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт
Агрономи назвали найкращий сорт огірків, який легко росте та дає щедрий врожай

Наступний вид огірків – гібрид “Титус F1”. Його врожайність досягає до 14 кілограмів на квадратний метр. Гібрид є бджолозапильним, а плоди виростають великими та солодкими, довжиною до 10 сантиметрів. Вони щільні та хрусткі, а на смак – дуже смачні та хрусткі. Їх використовують для салатів і консервації.






noviydoctor.com

Останні новини:  Як “освіжити” кімнатні рослини протираючи листя